Foto: tkatka
Recept som našla na jednej stránke, tak som to vyskúšala :))) je to mňam :)))
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
90 g |
|
90 g |
|
20 g |
|
1/2 čl. |
|
Na korpus: | |
|
|
Na plnku: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
100 ml vlažná |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme bielky a pridávame kryštálový cukor, potom pirdávame pojednom žĺtky. Pridáme preosiaté múky, kakao a kypriaci prášok do pečiva a zamiešame. Vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 40 minút. Po vychladnutí cesto vrátime do tortovej formy a okolo cesta prichytíme papier na pečenie.
-
2
Na korpus natrieme čučoriedkový džem.
-
3
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha...
-
4
200 g margot tyčinky nastrúhame na jemno, pridáme do šľahačky a zamiešame. Želatínový stužovač vysypeme do misky, prilejeme vlažnú vodu a intenzívne miešame 30 sekúnd potom pridáme 2 PL šľahačky zamiešame a pridáme do ostatnej šľahačky, dobre zamiešame...
-
5
...a navrstvíme na korpus.
-
6
Zvyšnú ostrúhanú tyčinku posypeme vrch torty a dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Odstránime papier.
-
8
Podávame :)))
Ukladam...