Torta Margotka (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Recept som našla na jednej stránke, tak som to vyskúšala :))) je to mňam :)))

15
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme bielky a pridávame kryštálový cukor, potom pirdávame pojednom žĺtky. Pridáme preosiaté múky, kakao a kypriaci prášok do pečiva a zamiešame. Vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 40 minút. Po vychladnutí cesto vrátime do tortovej formy a okolo cesta prichytíme papier na pečenie.
  2. Na korpus natrieme čučoriedkový džem.
  3. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha...
  4. 200 g margot tyčinky nastrúhame na jemno, pridáme do šľahačky a zamiešame. Želatínový stužovač vysypeme do misky, prilejeme vlažnú vodu a intenzívne miešame 30 sekúnd potom pridáme 2 PL šľahačky zamiešame a pridáme do ostatnej šľahačky, dobre zamiešame...
  5. ...a navrstvíme na korpus.
  6. Zvyšnú ostrúhanú tyčinku posypeme vrch torty a dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Odstránime papier.
  8. Podávame :)))