Posledného Dinosaura sme už zjedli :-))) Takto sme potešili nášho dinomaniaka...Tak Vám posielam foto pre inšpiráciu. Ja som piekla a manžel zdobil :-)
Suroviny
| Bábovkový korpus : | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 4 ks |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 2 PL |
|
| a strúhanka na formu |
|
| Roláda : | |
| 8 PL |
|
| 8 PL |
|
| 1 ks |
|
| 8 ks |
|
| Pudingovo-tvarohový krém: | |
| 1000 ml |
|
| 3 ks |
|
| 6 PL |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL /um |
|
| Parížsky krém : | |
| 250 ml |
|
| 40 g |
|
| 120 g |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| Ďalej potrebujeme : | |
| 1 ks |
|
| 3 ks |
|
| 50 g |
|
| 2-3 PL |
|
| /um |
|
| alebo poťahová hmota z Marshmallow + potravinárske farbivo |
|
| 150-200 g mrazené |
|
Postup
-
1
Upečieme bábovku a dve rolády.
- 2
Bábovka : Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vodu, olej a premiešame. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy / z tortovnice /. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao, vlejeme na biele bábovkové cesto a upečieme.
- 3
Roláda : Vyšľaháme si bielka a postupne pridávame cukor, žĺtky, múku a prášok do pečiva. Cesto si rozdelíme na dva plechy vystlané papierom a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 10-12 minút. . Ešte horúce zrolujeme a necháme vychladnúť. Keď nám rolády vychladli stiahneme papier na pečenie a natrieme džemom. Každú roládu si nakrájame.
- 4
Nájdeme si vhodnú misku, ktorá bude tvoriť brucho dinosaura a postupne začneme ukladať nakrájanú roládu. Pudingovo-tvarohový krém: Z mlieka a pudingových práškov, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Vmiešame rum a miešame kým puding nevychladne. Na koniec pomaličky vmiešame tvaroh. Pripravenú nakrájanú roládu zalejeme polovicou krému a na plnku naukladáme maliny a dolejeme zvyšným krémom. Na vrch poukladáme zvyšnú roládu. Zaťažíme doskou a vložíme chladiť do chladničky.
- 5
Parížsky krém : Šľahačku spolu s kakovým práškom a cukrom varíme spolu 12 minút. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s 2 žĺtkami a postupne pridávame do vychladnutej kakaovej zmesi.
- 6
Vytvarujeme približne tvar dinosaura. Bábovku prekrojíme a natrieme džemom, parížskym krémom a nakrájaným banánom. Z odrezkov, džemu, rumu/umu, vopred namočených hrozienok a kakaového prášku si pripravíme punčovinu, ktorou dotvarujeme tvar torty. Tortu obalíme marcipánom, alebo poťahovou hmotou z Marshmallow. Dobrú skúsenosť mám s poťahovou hmotou z Marshmallow podľa tkatky :http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-potah-na-torty-trochu-inak-fotorecep/20846-recept.html Vlasy sme robili cez lis na cesnak, aj keď náš synáror nás zrušil, že veď dinosaurus nemá vlasy , ale aj tak je pekný :-)))
- 7
Dobrú chuť :-)))
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









aj dupľu si vypýtal :-))) Veď robil hlavného ochutnávača už keď som miešala krém:-)))
najlepšie,je zlatý...
dobre si narátala mariaklara, sú tam 4 sviečky, lebo máme 4 krásne ročky :-)))
Veľké ďakujem a pekný deň :-)))
janger máš pravdu veľmi to letí a najlepšie je to vidieť na deťoch :-)
ďakujeme za blahoželania