Torta Dinosaurus

Autor receptu: diabambulka

Posledného Dinosaura sme už zjedli :-))) Takto sme potešili nášho dinomaniaka...Tak Vám posielam foto pre inšpiráciu. Ja som piekla a manžel zdobil :-)

Suroviny

Postup

  1. Upečieme bábovku a dve rolády.
  2. Bábovka : Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vodu, olej a premiešame. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy / z tortovnice /. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao, vlejeme na biele bábovkové cesto a upečieme.
  3. Roláda : Vyšľaháme si bielka a postupne pridávame cukor, žĺtky, múku a prášok do pečiva. Cesto si rozdelíme na dva plechy vystlané papierom a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 10-12 minút. . Ešte horúce zrolujeme a necháme vychladnúť. Keď nám rolády vychladli stiahneme papier na pečenie a natrieme džemom. Každú roládu si nakrájame.
  4. Nájdeme si vhodnú misku, ktorá bude tvoriť brucho dinosaura a postupne začneme ukladať nakrájanú roládu. Pudingovo-tvarohový krém: Z mlieka a pudingových práškov, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Vmiešame rum a miešame kým puding nevychladne. Na koniec pomaličky vmiešame tvaroh. Pripravenú nakrájanú roládu zalejeme polovicou krému a na plnku naukladáme maliny a dolejeme zvyšným krémom. Na vrch poukladáme zvyšnú roládu. Zaťažíme doskou a vložíme chladiť do chladničky.
  5. Parížsky krém : Šľahačku spolu s kakovým práškom a cukrom varíme spolu 12 minút. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s 2 žĺtkami a postupne pridávame do vychladnutej kakaovej zmesi.
  6. Vytvarujeme približne tvar dinosaura. Bábovku prekrojíme a natrieme džemom, parížskym krémom a nakrájaným banánom. Z odrezkov, džemu, rumu/umu, vopred namočených hrozienok a kakaového prášku si pripravíme punčovinu, ktorou dotvarujeme tvar torty. Tortu obalíme marcipánom, alebo poťahovou hmotou z Marshmallow. Dobrú skúsenosť mám s poťahovou hmotou z Marshmallow podľa tkatky :http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-potah-na-torty-trochu-inak-fotorecep/20846-recept.html Vlasy sme robili cez lis na cesnak, aj keď náš synáror nás zrušil, že veď dinosaurus nemá vlasy , ale aj tak je pekný :-)))
  7. Dobrú chuť :-)))