Torta čokoládová

Autor receptu: adika5525

:D

8
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov ušľahame sneh,pridane cukor a ešte šľahame do tuha.Postpne primiešame žítky,muku s kipriacim praškom, kakao a olej.Cesto dáme do vymastenej a pomučenej formy a upečieme.
  2. Urobíme krém: čokoladu polameme,nadrobno posekame a dame do misky.Smotanu dame zohriat (nema vriet). Horucou smotanou zalejeme čokoladu v miske a miešame, až sa rozpusti.
  3. Krém nechame vychladnut a asi minutu ho šľahame .Korpus prekrojime na tri časti.Spodnu natrieme lekvarom,nan rozotrieme čast kremu a prikryjeme ho druhou častou.Postup opakujeme pri deuhom aj tretom plate.Kremom natrieme aj boky torty. Torta je lepšia,ked ju nechame niekolko hodin v chlade odležat.