Foto: renka73
na 180 °C
Suroviny
Svetlý korpus: | |
4 |
|
160 g |
|
160 g |
|
4 PL |
|
4 na sneh |
|
1 štipka |
|
Tmavý korpus: | |
2 |
|
80 g |
|
70 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 na sneh |
|
1 štipka |
|
Karamelový krém: | |
1 varené deň dopredu 1 1/2 hodinu |
|
250 g |
|
300 ml |
|
1 |
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Svetlý korpus:bielka vyšľaháme so soľou na sneh, pridáme cukor a došľaháme do hustého snehu. Po jednom zašľaháme žĺtka a po lyžici olej. Pridáme múku a zamiešame vareškou. Cesto vlejeme do vymazanej a vysypanej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C/25 minút. Po upečení nechať vychadnúť a prekrojiť na dve časti.
-
2
Tmavý korpus: Postup taký ako svetlý korpus len sa pridá kakao. Pečieme v predhriatej rúre 180°C/20 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
-
3
Karamelový krém. Salko uvaríme deň dopredu. Z mlieka a podingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť za občasného premiešania. Maslo vyšľaháme a po častiach doň pomaly zašľahávame najprv puding a potom Salko. Poriadne vyšľaháme do hladkého krému. Časť krému odložíme na potretie hotovej torty.
- 4
Jeden svetlý korpus pokropíme rumom a natrieme džemom. Tmavý korpus natrieme krémom. Krémovou časťou položíme na svetlý korpus s džemom. Znovu pokropíme a natrieme džemom. Druhú časť svetlého korpusu natrieme krémom a položíme na tmavý korpus. Zdobenie je podľa vlastnej fantázie :)
- 5
Ja som potiahla marshmallownovým fondánom. Za recept vďačím @Moli :)Torta je chutnejšia keď postojí jeden deň :)
- 4
Diskusia k receptu