Tokáň starej mamy

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
20 minút
príprava
120-150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme na krájané hovädzie mäso a podusíme ho vo vlastnej šťave. Po polhodine pridáme bravčové mäso a po štvrťhodine teľacie mäso.
  2. Mäsovú zmes osolíme, opaprikujeme a podusíme vo vlastnej šťave (podľa potreby podlievame vodou). K zmäknutému mäsu pridáme nakrájanú papriku a po 10 minútach olúpané a nakrájané rajčiny.
  3. Nakoniec prilejeme osolenú kyslú smotanu, ktorú sme zmiešali s hladkou múkou a necháme zovrieť. Pred podávaním posypeme červenou paprikou a kúskami čerstvej zeleniny.