Foto: 27janka
Týmto jednoduchým a rýchlym receptom dávam inšpiráciu na zdravé jedlo do pol hodiny na stole. TOFU je v jedálničku hlavne vegánov a vegetariánov ako náhrada Zobraziť celý popisTýmto jednoduchým a rýchlym receptom dávam inšpiráciu na zdravé jedlo do pol hodiny na stole. TOFU je v jedálničku hlavne vegánov a vegetariánov ako náhrada mäsa. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá, tak prečo neskúsiť tofu i keď nie sme vegetariáni z týchto dôvodov : - má málo kalórii, neobsahuje žiadny cholesterol - obsahuje takmer 2 x viac vápnika ako mlieko - má vysoký obsah bielkovín, železa, nájdeme v ňom fosfor, horčík a vitamíny skupiny B
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu si prepláchneme a dáme variť do osolenej vriacej vody na 20 - 25 minút.
- 2
Tofu nakrájame dáme do misky pokvapkáme sójovou omáčkou a odložíme do chladničky na 10 minút.
- 3
V panvici na olivovom oleji sprudka opečieme zeleninovú zmes na čínu, osolíme, okoreníme. Po 10 minútach pridáme tofu, čili papričku a restujeme ešte 5-7 minút. Podávame s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vďaka určite vyskúšam....