Tofu na čínsky spôsob s ryžou
Autor receptu: 27janka
Týmto jednoduchým a rýchlym receptom dávam inšpiráciu na zdravé jedlo do pol hodiny na stole.
TOFU je v jedálničku hlavne vegánov a vegetariánov ako náhrada mäsa. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá, tak prečo neskúsiť tofu i keď nie sme vegetariáni z týchto dôvodov :
- má málo kalórii, neobsahuje žiadny cholesterol
- obsahuje takmer 2 x viac vápnika ako mlieko
- má vysoký obsah bielkovín, železa, nájdeme v ňom fosfor, horčík a vitamíny skupiny B
2 porcie |
7 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu si prepláchneme a dáme variť do osolenej vriacej vody na 20 - 25 minút.
- Tofu nakrájame dáme do misky pokvapkáme sójovou omáčkou a odložíme do chladničky na 10 minút.
- V panvici na olivovom oleji sprudka opečieme zeleninovú zmes na čínu, osolíme, okoreníme. Po 10 minútach pridáme tofu, čili papričku a restujeme ešte 5-7 minút. Podávame s ryžou.