Tofu na čínsky spôsob s ryžou

Autor receptu: 27janka

Týmto jednoduchým a rýchlym receptom dávam inšpiráciu na zdravé jedlo do pol hodiny na stole. TOFU je v jedálničku hlavne vegánov a vegetariánov ako náhrada mäsa. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá, tak prečo neskúsiť tofu i keď nie sme vegetariáni z týchto dôvodov : - má málo kalórii, neobsahuje žiadny cholesterol - obsahuje takmer 2 x viac vápnika ako mlieko - má vysoký obsah bielkovín, železa, nájdeme v ňom fosfor, horčík a vitamíny skupiny B

2
porcie
7 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu si prepláchneme a dáme variť do osolenej vriacej vody na 20 - 25 minút.
  2. Tofu nakrájame dáme do misky pokvapkáme sójovou omáčkou a odložíme do chladničky na 10 minút.
  3. V panvici na olivovom oleji sprudka opečieme zeleninovú zmes na čínu, osolíme, okoreníme. Po 10 minútach pridáme tofu, čili papričku a restujeme ešte 5-7 minút. Podávame s ryžou.