Tmavá šošovica po indicky

Autor receptu: sueclash

Postup

  1. Šošovicu prepláchneme na site v tečúcej studenej vode. Ošúpeme jednu cibuľu a strúčik cesnaku a nakrájame nadrobno. Ošúpeme zázvor veľkosti vlašského orechu a najemno nastrúhame. V hrnci rozohrejeme 1 PL masla. Cibuľu, cesnak a zázvor na ňom opražíme. Pridáme korenie a potom šošovicu. Potom pridáme 1/2 l vody a 1 ČL soli. Varíme prikryté asi 30 minút.
  2. Medzitým ošúpeme ďalšie dve cibule, rozpolíme ich a nakrájame na prúžky. Petržlenovú vňať omyjeme a nakrájame. Keď je šošovica uvarená, ochutíme ju soľou a citrónovou šťavou a vmiešame polovicu petržlenovej vňate.
  3. Cibuľu opražíme na zvyšnom masle dozlata. Servírujeme v mise s cibuľkou a petržlenovou vňaťou.