Tiramisu podľa Emanuela Ridiho (fotorecept)

Autor receptu: sladkacokolada

Videla som tu "Tiramisu" už veľa krát, ja som robila cez sviatky, pridávam recept, ktorý máme radi v našej rodine.

20
porcií
40 min. minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny. Vyšľaháme tuhý sneh, uvaríme silnú kávu, osladíme.
  2. Vyšľaháme žĺtky s cukrom a pridáme Mascarpone.
  3. Do vymiešanej hmoty pridáme tuhý sneh.
  4. Piškóty namáčame v uvarenej káve, do ktorej sme pridali Amaretto a ukladáme do formy. Na piškóty navrstvíme pripravenú plnku.
  5. Zopakujeme ešte jednu vrstvu.
  6. Celé posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na dve hodiny.