Foto: ziziak
Thajská, vietnamská a japonská kuchyňa je pre mnoho ľudí chuťou nepoznaná, preto som dnes spravil kokosovú polievku s kuracím mäsom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g bez kože |
|
300 ml |
|
500 ml |
|
150 g čerstvé (alebo Hliva ustricová) |
|
2 ks (alebo citrónová tráva) |
|
2 ks stredne veľká |
|
20 g (alebo galangal) |
|
1 ČL sušené červené |
|
2 ČL |
|
4 PL |
|
1 PL sladká |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Vývar zmiešaný s kokosovým mliekom privedieme do varu a pridáme na malé kúsky nakrájaný zázvor s limetovými listami. Tieto listy je niekedy problém zohnať no v Marks & Spencer ich majú mrazené no samozrejme citrónová tráva je dostatočná náhrada... necháme variť 5 až 6 minút. Potom pridáme na menšie kúsky nakrájané kuracie prsia spolu s hubami a na hrubšie polmesiačiky nakrájanú cibuľu. Polievku varíme na malom ohni pokiaľ nieje mäso spravené
- 2
Dochutíme s chilli, soľou, cukrom, limetovou šťavou, sojovou a rybaciou omáčkou. Ja som ju duchutil podľa seba a túto normu som vpísal do receptúr. Dochucujte kľudne postupne, aby ste to neprepískli :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nieco medzi tom ka gai a klasickej kokosovej s kari pastou.ukladam a snad aj vyskusam...
@ziziak , inak, ako sa zdá, si celkom šikovný mladý muž :)
@motyka táto polievka chudí asi každému... ten kokos tam spraví asi najviac čiže výmena za kravské mlieko je uplne zbytočná. Nemalo by to ani z časti podobnú chuť... treba raz vyskúšať a banda to predsa úprimne ohodnotí :)
@2010 výborne... link na polievku v angličtine a thajštine... 70% z ľudí tu anglicky nevie ani pozdraviť... navariť a prečítať už duplom nie... takže ďakujem za preklad zo slovenčiny do angličtiny :)
sol netreba, rybacia omacka staci :-)