Terinka z lososa a raka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 160 °C. Filé z lososa osolíme, ochutíme čiernym korením a pevne zabalíme do olejom potretého alobalu. Dusíme v predhriatej rúre asi 10 minút.
  2. Fóliu opatrne odstránime, šťavu zachytíme a rybu necháme trochu vychladnúť. Medzitým vypláchneme studenou vodou 4 malé zapekacie formičky alebo šálky a vyložíme ich priesvitnou fóliou tak, aby okraje prečnievali.
  3. Želatínu namočíme do studenej vody. Kôpor umyjeme a osušíme. Na dno každej misky položíme vetvičku kôpru, zvyšok najemno posekáme a odložíme nabok. Do každej misky vložíme kúsok údeného lososa.
  4. Vychladnutého lososa najemno pokrájame a pomiešame s majonézou, so smotanou, s rybacím vývarom, so zvyšným kôprom a s citrónovou šťavou, nakoniec primiešame raky.
  5. Želatínu vytlačíme, v hrnci na miernom ohni rozpustíme a pridáme do rybacej zmesi.
  6. Masu osolíme, ochutíme čiernym korením a rozdelíme do misiek. Každú formičku trochu strasieme, aby unikol vzduch. Masu zakryjeme fóliou. Ideálne je, ak terinu necháme stuhnúť cez noc v chladničke. Pred podávaním vyklopíme na tanier.