Teplý zemiakový šalát

Autor receptu: redakcia

10
porcií
20 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky v šupe uvaríme, necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Citróny odšťavíme. Na troške olivového oleja orestujeme na rezančeky nakrájanú slaninku dochrumkava. Pridáme očistenú na väčšie lupene nakrájanú cibuľu a zemiaky.
  2. Osolíme, okoreníme a opekáme dozlatista. Pridáme nasekaný čerstvý rozmarín a ešte krátko opekáme. Šalát podávame ešte teplý poliaty olivovým olejom a pokvapkaný citrónovou šťavou.
  3. Náš tip: Na prípravu šalátu sa dá použiť aj iný druh slaninky, ale veľmi chutné sú aj odrezky z parmskej alebo inej sušenej šunky.