Teplý zemiakový šalát
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
20 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky v šupe uvaríme, necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Citróny odšťavíme.
Na troške olivového oleja orestujeme na rezančeky nakrájanú slaninku dochrumkava. Pridáme očistenú na väčšie lupene nakrájanú cibuľu a zemiaky.
- Osolíme, okoreníme a opekáme dozlatista. Pridáme nasekaný čerstvý rozmarín a ešte krátko opekáme. Šalát podávame ešte teplý poliaty olivovým olejom a pokvapkaný citrónovou šťavou.
- Náš tip: Na prípravu šalátu sa dá použiť aj iný druh slaninky, ale veľmi chutné sú aj odrezky z parmskej alebo inej sušenej šunky.
|