Teplý zeleninový šalát

Autor receptu: alzbetty

Príliš mäsová kuchyňa v školskej jedálni nevyhovuje mojej priveľmi vegetariánskej duši, preto si vždy obedíky nosím so sebou do školy (aby som neumrela od hladu :D). Zvyčajne sa činí mama, dnes ráno som si pekne privstala a navarila ja :D hlavne že sa mi na to vrhli spolužiačky a takmer som bola bez obedu :D

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky dôkladne umyjeme a aj so šupkou uvaríme domäkka. Cuketu nakrájame na tenké prúžky, mrkvu, petržlen očistíme, nakrájame tiež na prúžky. Z papriky vyberieme jadierka a nakrájame na pásiky.
  2. Zeleninu zamiešame s olejom a koreninami, necháme odstáť, pokým sa zemiaky neuvaria. Zemiaky scedíme a zamiešame s olejom, soľou a korením.
  3. Zeleninu opečieme na teflónovej panvici domäkka, aby bola mierne chrumkavá. Potom ju odložíme a rovnako opečieme aj zemiaky, aby chytili peknú kôrku. Všetko spolu zamiešame, ochutíme citrónovou šťavou a posypeme bazalkou.
  4. TIP: môžete použiť akúkoľvek dostupnú čerstvú zeleninu (brokolica, karfiol, tekvica...)