Teplý šalát so špenátom a sušenými paradajkami fotorecept

babidka - fotkababidka, 17. februára 2011
Teplý  šalát  so špenátom a sušenými paradajkami (fotorecept)
Foto: babidka

Je to veľmi rýchlo urobený , nenáročný a chutný šalát . Keď ho zmiešam s uvarenými cestovinami tak máme veľmi ľahkú a chutnú večeru .

2
porcie
5 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

200  g, čerstvý
3-5 ks, /naložené v oleji/
1 ks, menšia
2  PL, alebo mandle, píniové oriešky-podľa chuti
podľa chuti
1 PL, - petržlen alebo tymian, koriander, oregano
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Keďže príprava je veľmi rýchla , pripravíme si všetky suroviny dopredu. Špenát umyjeme a necháme odkvapkať .Cibuľu nakrájame na tenké kolieska .Paradajky pokrájame na kúsky . Orechy alebo mandle posekáme nahrubo - ak sa rozhodneme pre píniové oriešky , tie necháme vcelku . Vňat nasekáme na jemno alebo potrháme rukami - kto ma ako najradšej . Koriander aj petržlen sa mi minuli , tak som použila čerstvý tymian a oregano z mojich "zimných" črepníkov.

    Teplý  šalát  so špenátom a sušenými paradajkami (fotorecept)   - obrázok 1
  2. 2

    Wok alebo väčšiu panvicu si dáme rozohriať , pridáme olej a cibuľu ktorú veľmi krátko opražíme do sklovita .

    Teplý  šalát  so špenátom a sušenými paradajkami (fotorecept)   - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pokrájané paradajky a orechy a krátko pražíme - asi pol minúty.

    Teplý  šalát  so špenátom a sušenými paradajkami (fotorecept)   - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme špenát , trošku posolíme a miešame asi 1 minútu dokedy sa špenát nezačne na scvrkávať. Šalát je hotový - posypeme ho na záver sekanými bylinkami . Môžeme ho jesť ako predjedlo , ako prílohu alebo zmiešať s uvarenými cestovinami a máme chutné a ľahké jedlo .

    Teplý  šalát  so špenátom a sušenými paradajkami (fotorecept)   - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vyzerá supér, hneď by som si dala:)