Teľacia sviečkovica na pomarančoch

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Teľaciu sviečkovicu očistíme a nakrájame na medailóniky, ktoré jemne na tenko naklepeme. Vytlačíme šťavu z polovice pomarančov a z druhej polovice nakrájame tenké plátky. Medailóniky osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
  2. Na panvičke rozpustíme maslo, na ktorom z oboch strán opečieme vyklepané medailóniky. Podlejeme pomarančovou šťavou, na mäso poukladáme plátky pomaranča a dochutíme soľou a korením a necháme dusiť. Ak je omáčka príliš hustá, rozriedime ju zeleninovým vývarom. Všetko spolu povaríme.
  3. Teľacina je veľmi jemná, netreba ju dlho variť. Na tanier poukladáme plátky mäsa s pomarančmi. Do omáčky pridáme maslo, ktoré ju zjemní. Medailóniky prelejeme omáčkou a dozdobíme bylinkami či ovocím. Pokvapkáme olivovým olejom.