Teľacia sviečkovica na pomarančoch
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Teľaciu sviečkovicu očistíme a nakrájame na medailóniky, ktoré jemne na tenko naklepeme. Vytlačíme šťavu z polovice pomarančov a z druhej polovice nakrájame tenké plátky. Medailóniky osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
- Na panvičke rozpustíme maslo, na ktorom z oboch strán opečieme vyklepané medailóniky. Podlejeme pomarančovou šťavou, na mäso poukladáme plátky pomaranča a dochutíme soľou a korením a necháme dusiť. Ak je omáčka príliš hustá, rozriedime ju zeleninovým vývarom. Všetko spolu povaríme.
- Teľacina je veľmi jemná, netreba ju dlho variť. Na tanier poukladáme plátky mäsa s pomarančmi. Do omáčky pridáme maslo, ktoré ju zjemní. Medailóniky prelejeme omáčkou a dozdobíme bylinkami či ovocím. Pokvapkáme olivovým olejom.
|