Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Tekvicový prívarok troch inak. Bez cukru, octu, kôpru.

45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. cibulu pokrájame na drobno
  2. cuketu - tekvicu postrúhame na hrubšom strúhadle
  3. na masle či oleji si dosklovita osmahneme cibulu
  4. potom pridáme nastrúhanú tekvicu - cuketu
  5. trošku podlejeme vodou a osolíme ..... za časteho miešania dusíme asi 20 minut
  6. zo smotanky a hladkej múky si spravíme zátrepku ....mal som ju hustú tak som ju trochu zriedil vodou - mlieko už nebolo
  7. a hotovú zátrepku pridáme do prívarku .... premiešame a necháme prejsť varom
  8. kôpor zjem ale ho nemusim , preto som zmenil chuť a pridal som asi 8 strúčikou cesnaku
  9. a do hotového prívarku som primiešal nasekanú pažitku
  10. bravčové stehno nakrájané na nudličky
  11. osmahnuté na rozpálenom oleji osolíme , opepříme , a okmínujeme
  12. sušené bedle jedlé som len tak pomrvil medzi rukami a zamiešal k mäsku
  13. dusil som asi 35 - 40 minut - 2 x podlial trochou vody a nakoniec som to zahustil ,,Gustinom,,
  14. príloha : nové zemiaky robené v tlakovom hrnci a trochu som sa pohral s úpravou na taniery .... DOBRÚ CHUŤ