Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Tekvicový prívarok troch inak. Bez cukru, octu, kôpru.
45 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- cibulu pokrájame na drobno
- cuketu - tekvicu postrúhame na hrubšom strúhadle
- na masle či oleji si dosklovita osmahneme cibulu
- potom pridáme nastrúhanú tekvicu - cuketu
- trošku podlejeme vodou a osolíme ..... za časteho miešania dusíme asi 20 minut
- zo smotanky a hladkej múky si spravíme zátrepku ....mal som ju hustú tak som ju trochu zriedil vodou - mlieko už nebolo
- a hotovú zátrepku pridáme do prívarku .... premiešame a necháme prejsť varom
- kôpor zjem ale ho nemusim , preto som zmenil chuť a pridal som asi 8 strúčikou cesnaku
- a do hotového prívarku som primiešal nasekanú pažitku
- bravčové stehno nakrájané na nudličky
- osmahnuté na rozpálenom oleji osolíme , opepříme , a okmínujeme
- sušené bedle jedlé som len tak pomrvil medzi rukami a zamiešal k mäsku
- dusil som asi 35 - 40 minut - 2 x podlial trochou vody a nakoniec som to zahustil ,,Gustinom,,
- príloha : nové zemiaky robené v tlakovom hrnci a trochu som sa pohral s úpravou na taniery .... DOBRÚ CHUŤ