Foto: elekra
Tekvicu varievala ešte naša babka Žofka, mama mojej mamy. Ako deti sme ju moc nemuseli, ale teraz si na nej veru pochutnám. A taká Zobraziť celý popisTekvicu varievala ešte naša babka Žofka, mama mojej mamy. Ako deti sme ju moc nemuseli, ale teraz si na nej veru pochutnám. A taká mladá je naozaj veľmi chutná a rýchly obed je na stole raz-dva.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mladú tekvicu si očistíme a vydlabeme z nej jadierka.
-
2
Nastrúhame ju na väčšom strúhadle,
-
3
osolíme a okoreníme. Medzi tým si na troche oleja pripravíme z kryštálového cukru svetlý karamel,
-
4
pridáme posolenú a okorenenú nastrúhanú tekvicu a podusíme.
-
5
Podľa potreby podlejeme trochou vody, dnes som nemusela, tekvička bola mladá a mala vody dosť. Zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v mlieku,
-
6
chvíľu povaríme a celý prívarok zjemníme sladkou šľahačkou. Necháme prejsť varom a dochutíme na jemno nakrájaným kôprom. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme, docukrujeme alebo pridáme kvapku octu (ja ocot nemám moc rada v prívarku).
-
7
Podávame s varenými zemiakmi a volským okom, prípadne s duseným mäsom.
Ďakujem za znamenitý recept.