Tekvicový krém
Martin Ftorek
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
V hrnci zarestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú tekvicu zbavenú jadra a očistenú mrkvu. Podusíme asi 5 až 10 minút, zalejeme vývarom necháme zovrieť a varíme, až kým sa tekvica nerozpadáva.
- 2
Dochutíme soľou, tamari a korením. Vymixujeme na jemný krém.
- 3
Dekorujeme čerstvou žeruchou, na sucho restovanými nelúpanými tekvicovými semienkami alebo tekvicovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu