Tekvicový krém

Martin Ftorek
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012
Tekvicový krém
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

100 g
1 ks stredne veľká
50 g
0,1 l
0,05 l
0,5 l
štipka




Postup

  1. 1

    V hrnci zarestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú tekvicu zbavenú jadra a očistenú mrkvu. Podusíme asi 5 až 10 minút, zalejeme vývarom necháme zovrieť a varíme, až kým sa tekvica nerozpadáva.

  2. 2

    Dochutíme soľou, tamari a korením. Vymixujeme na jemný krém.

  3. 3

    Dekorujeme čerstvou žeruchou, na sucho restovanými nelúpanými tekvicovými semienkami alebo tekvicovým olejom.

Diskusia k receptu

fialka49
Nedávam mrkvu ani tamari sójovú omáčku. Najbližšie už áno. Ďakujem za radu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia