Tekvicový krém s kozím syrom

Autor receptu: chutimi

Výborná sýta polievka.

45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu očistite a nakrájajte na kocky. Mrkvu na krúžky-na kocky sa krája ťažšie :) Mrkvu do tejto polievky pridávam hlavne kvôli farbe.
  2. V hrnci na masle nechajte zkaramelizovať tekvicu a mrkvu. Keď chytí farbu, zalejte vodou a nechajte variť, kým tekvica aj mrkva nebudú mäkké.
  3. Po uvarení zlejte vodu, no nechajte si pol litra až liter v hrnci, pretože je plná chuti zo zeleniny. Prilejte mlieko alebo smotanu, nechajte znovu zohriať a rozmixujte všetko na krém. Prilievajte mlieko podľa toho, akú hustotu chcete. Ochuťte soľou a čiernym korením.
  4. Na suchej panvici si opražte arašidy.
  5. Slaninku nakrájajte na malé kúsky a nechajte vytopiť na panvici. Zložte a nechajte odkvapkať prebytočný tuk.
  6. Servírujte s kúskami čerstvého kozieho syra, slaninkou, opraženými orechami a trochou tekvicového oleja. Dobrú chuť!