Tekvicový krém s kozím syrom
Autor receptu: chutimi
Výborná sýta polievka.
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Tekvicu očistite a nakrájajte na kocky. Mrkvu na krúžky-na kocky sa krája ťažšie :) Mrkvu do tejto polievky pridávam hlavne kvôli farbe.
- V hrnci na masle nechajte zkaramelizovať tekvicu a mrkvu. Keď chytí farbu, zalejte vodou a nechajte variť, kým tekvica aj mrkva nebudú mäkké.
- Po uvarení zlejte vodu, no nechajte si pol litra až liter v hrnci, pretože je plná chuti zo zeleniny. Prilejte mlieko alebo smotanu, nechajte znovu zohriať a rozmixujte všetko na krém. Prilievajte mlieko podľa toho, akú hustotu chcete. Ochuťte soľou a čiernym korením.
- Na suchej panvici si opražte arašidy.
- Slaninku nakrájajte na malé kúsky a nechajte vytopiť na panvici. Zložte a nechajte odkvapkať prebytočný tuk.
- Servírujte s kúskami čerstvého kozieho syra, slaninkou, opraženými orechami a trochou tekvicového oleja. Dobrú chuť!
|