Tekvicový chlieb s cibuľkou a rozmarínom

Autor receptu: irenaw

Tekvicové pyré používam často, tak som si povedala prečo nie aj do chleba. Pohľadala som na internete nejaké recepty a skombinovala. Výsledok je chutný a striedka vydrží dlho vláčna.

135 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Droždie rozmiešame vo vlažnom mlieku s medom a troškou múky, necháme postáť 5 min. Pridáme vodu, vajce, tekvicové pyré, posekanú cibuľku a posekaný rozmarín. Premiešame. Múky a soľ premiešame, môžeme pridať aj iné chlebové korenie alebo semiačka. Vsypeme do tekutých prísad a vypracujeme hladké cesto. Môžno bude treba trošku viac múky podľa vodnatosti tekvice. Necháme kysnúť hodinu. Potom na papier na pečenie vytvarujeme bochník, pomúčime a opäť necháme hodinu kysnúť. Dáme do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme asi 30 minút. Horúci zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Ak chceme chrumkavý, tak utierku vynecháme.