Tekvicové karbonátky fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 6. októbra 2011
Tekvicové karbonátky (fotorecept)
Foto: dorisa

Začínam spracovávať tekvice Hokaidó. Dnes som pripravila karbonátky, recept našla dcéra, ale ja som si ho upravila.

7
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1/2 ks
250 g
500 ml
1 ks
1 PL
2 PL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na karbonátky (+cesnak)

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo vode uvaríme ovsené vločky na kašu. Necháme vychladnúť.

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tekvicu umyjeme, vyberieme jadierka nelúpeme a nakrájame na plátky ...

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a nastrúhame ju na strúhadle.

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na oleji speníme nakrájanú cibuľu...

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do postrúhanej tekvice pridáme prelisovaný cesnak...

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...premiešame a pridáme do panvice s orestovanou cibuľou.

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vznikne hmota, ktorú osolíme, okoreníme... mierne ju len prehrejeme.

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vychladnutú ovsenú kašu ochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať (kto chce, môže si ochutiť karbonátky aj vegetou)

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Potom vmiešame vychladnutú tekvicovú zmes.

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vzniknutú hmotu necháme aspoň hodinu "na zoznámenie". Ja som nepoužila vajce na spojenie masy, ale , kto chce a neverí, že sa karbonátky budú držať spolu, tak nech si tam vajce pridá:)

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Potom z masy tvarujeme karbonátky... ktoré alebo vyprážame na oleji s tým, že ich obalíme v strúhanke, alebo ako ja, som ich dala na plech s papierom na pečenie, pokvapkala som kvalitným olivovým olejom a dala som ich piecť do rúry.

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pečieme asi tak 45 minút v strede rúry na 200 stupňov pekne do zlatova.

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Ja som si k nim dala cesnakový posúch, výborné to pečivo z jednej nemenovanej pekárne:) Dobrú chuť.

    Tekvicové karbonátky (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

tedko
No super ukladám do KK a určite vyskúšam.
hubata
Ech, čo som sa ja nahľadala receptu do ktorého sa hokkaidó nešúpe! Trošku nezvyklé mi príde uvariť kašu z ovsenných vločiek z vody, lebo ja dávam mlieko - ale vyskúšame a preto ukladám.
dorisa
@hubata , niečo iné, iný postup, ale sú naozaj chutné. Ja som chcela zdravo variť a mlieko by som nedala ani tak, ak by sa nevarila kaša. Zato tam nie je ani vajce, ani strúhanka. Vyskúšaj, možeš si tie karbonátky ochutiť aj majorankou a tak podobne. Ja inak nešupem hokaido ani do koláča, nikdy, netreba, naozaj. Ďakujem za komentár a prajem dobrú chuť.
klaura
ďalší príma recept z tekvičky ... urobím si ... a ľúbi sa mi to pečenie na plechu !!! ešte som tak nerobila ...
dorisa
@klaura , ďakujem, ani ja som tak nerobila, ale boli to aj pre moju dceru a vnučku, tak som robila dietne. @sonulienka , ďakujem,možem ti potom semienka poslať.
haston
dobrý nápad. tekvicu milujem a teraz budem mať o recept viac:-)
kuchticka
Velmi zdravy, dobry recept - akurat pre mna. Vdaka. Ja bych tiez nesmazila, ale radsej budem piect rure. Smazenym pokrmom sa vyhybam.
matata1
Mňam, hneď by som si zopár dala. Tekvicové som ešte nejedla. Musím sa v obchodoch poohliadnuť po vhodnej tekvičke. Robíme ich s cuketou a tiež sú výborné. Ovsené vločky dávame aj do obyčajných mäsových fašírok. A takýto spôsob "vyprážania" používame už tradične niekoľko rokov aj pri rezňoch, kuriatku, karfiole.... Niekto tvrdí, že je to také suché, ale nám to chutí.
pacik
Takéto recepty máme veľmi radi, ale nemáme tekvičky Hokkaidó. Budem musieť vyskúšať z tých čo mám, hádam s tým až tak veľa neskazím :-)
marienka44
@Dorisa ,to struhanie tekvice aj so supou rucne na struhaku musi byt pracne. Nemam robot ani ine vymozenosti. Ako si to struhala nTy?
dorisa
@marienka44 ,ďakujem za komentár, vobec nie je to pracné, šupka vyzerá tvrdá, ale je tenučka a naozaj sa to veľmi ľahko strúha. Ja mám aj robot, ale pre polovicu tekvičky som nie ochotná ho celý umývať:) Mám fotku aj, ako som strúhala, ale je to nejako naopak, bo aj foták držať,aj strúhadlo....no, nedopadlo to dobre. @rozmar ín, @pacik , @haston , @matata1 , @kuchticka , @marianna76 , ďakujem za komentáriky , už sa zas teším, kedy si ich znova pripravím. Vyskúšajte aj vy.
dorisa
@danculka , mäska máme už vyše hlavy. Ak by si chcela hokaido (zo 2-3), zastav sa, dám ti. Ďakujem za komentár.
alena45
Dorisa, myslíš, že by sa dala použiť aj mrazená tekvica ?
bejaja
robili sme niečo podobné, ale boli to placky a boli výborné, ďakujem za tekvičku hokkaido, najbližšie vyskúšam ´podľa tvojho receptu.
tamik
mne už sa tekvica rozmrazuje...a ideme to vyskusat..uz maaaam veľkú chuť :)
tamik
mne už sa tekvica rozmrazuje...a ideme to vyskusat..uz maaaam veľkú chuť :)
coldbery
Príma receptík ja som take placky ešte nerobila a nejem ani ovsené vločky ,ale tie tvoje tak dobre vyzerajú,že si ich skúsim podľa teba urobiť...tiež mám už mäsa vyše hlavy....naozaj príma recept...:)
ebaka
aj mne sa rcp páči,ako to,že som ho doteraz neobjavila????výborné aj to pečenie na papieri,dík
dorisa
@ebaka , stane sa, aj ja stále objavujem niečo nové.....ďakujem za komentár
beatulka
Ani ja som také ešte nerobila a pečené na plechu, to musím vyskúšať! :)
lucialujza
upiekla som to ako haruľu s kuracími stehnami na vrchu a bolo to geniálne :-)
dorisa
@efilika , nechala si odstáť tú zmes, z ktorej si tvarovala fašírky??? Inak neviem.
christinekristl
Dobrý večer ja som robila ten recept presne podla návodu a aj tak ta hmota bola riedka...Keby som nepridala vajíčko a strúhanku aj do nej,tak by sa roztiekla...Takže nieje to vždy tak ako sa píše v recepte...
dorisa
@christinekristl , neviem, vidíš, že môj fotopostup ukazuje, že karbonátky sa vydarili. 40 minút príprava, 45 minút tepelná úprava, čas som naozaj nemerala, dala som orientačne. Ďakujem za komentár aj za názor.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia