Foto: dorisa
Začínam spracovávať tekvice Hokaidó. Dnes som pripravila karbonátky, recept našla dcéra, ale ja som si ho upravila.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na karbonátky (+cesnak)
-
2
Vo vode uvaríme ovsené vločky na kašu. Necháme vychladnúť.
-
3
Tekvicu umyjeme, vyberieme jadierka nelúpeme a nakrájame na plátky ...
-
4
...a nastrúhame ju na strúhadle.
-
5
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu...
-
6
Do postrúhanej tekvice pridáme prelisovaný cesnak...
-
7
...premiešame a pridáme do panvice s orestovanou cibuľou.
-
8
Vznikne hmota, ktorú osolíme, okoreníme... mierne ju len prehrejeme.
-
9
Vychladnutú ovsenú kašu ochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať (kto chce, môže si ochutiť karbonátky aj vegetou)
-
10
Potom vmiešame vychladnutú tekvicovú zmes.
-
11
Vzniknutú hmotu necháme aspoň hodinu "na zoznámenie". Ja som nepoužila vajce na spojenie masy, ale , kto chce a neverí, že sa karbonátky budú držať spolu, tak nech si tam vajce pridá:)
-
12
Potom z masy tvarujeme karbonátky... ktoré alebo vyprážame na oleji s tým, že ich obalíme v strúhanke, alebo ako ja, som ich dala na plech s papierom na pečenie, pokvapkala som kvalitným olivovým olejom a dala som ich piecť do rúry.
-
13
Pečieme asi tak 45 minút v strede rúry na 200 stupňov pekne do zlatova.
-
14
Ja som si k nim dala cesnakový posúch, výborné to pečivo z jednej nemenovanej pekárne:) Dobrú chuť.
Diskusia k receptu