Tekvicové karbonátky (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Začínam spracovávať tekvice Hokaidó. Dnes som pripravila karbonátky, recept našla dcéra, ale ja som si ho upravila.

7
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na karbonátky (+cesnak)
  2. Vo vode uvaríme ovsené vločky na kašu. Necháme vychladnúť.
  3. Tekvicu umyjeme, vyberieme jadierka nelúpeme a nakrájame na plátky ...
  4. ...a nastrúhame ju na strúhadle.
  5. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu...
  6. Do postrúhanej tekvice pridáme prelisovaný cesnak...
  7. ...premiešame a pridáme do panvice s orestovanou cibuľou.
  8. Vznikne hmota, ktorú osolíme, okoreníme... mierne ju len prehrejeme.
  9. Vychladnutú ovsenú kašu ochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať (kto chce, môže si ochutiť karbonátky aj vegetou)
  10. Potom vmiešame vychladnutú tekvicovú zmes.
  11. Vzniknutú hmotu necháme aspoň hodinu "na zoznámenie". Ja som nepoužila vajce na spojenie masy, ale , kto chce a neverí, že sa karbonátky budú držať spolu, tak nech si tam vajce pridá:)
  12. Potom z masy tvarujeme karbonátky... ktoré alebo vyprážame na oleji s tým, že ich obalíme v strúhanke, alebo ako ja, som ich dala na plech s papierom na pečenie, pokvapkala som kvalitným olivovým olejom a dala som ich piecť do rúry.
  13. Pečieme asi tak 45 minút v strede rúry na 200 stupňov pekne do zlatova.
  14. Ja som si k nim dala cesnakový posúch, výborné to pečivo z jednej nemenovanej pekárne:) Dobrú chuť.