Tekvicové karbonátky (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Začínam spracovávať tekvice Hokaidó. Dnes som pripravila karbonátky, recept našla dcéra, ale ja som si ho upravila.
7 porcií |
40 minút príprava |
45 minút na 180-200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na karbonátky (+cesnak)
- Vo vode uvaríme ovsené vločky na kašu. Necháme vychladnúť.
- Tekvicu umyjeme, vyberieme jadierka nelúpeme a nakrájame na plátky ...
- ...a nastrúhame ju na strúhadle.
- Na oleji speníme nakrájanú cibuľu...
- Do postrúhanej tekvice pridáme prelisovaný cesnak...
- ...premiešame a pridáme do panvice s orestovanou cibuľou.
- Vznikne hmota, ktorú osolíme, okoreníme... mierne ju len prehrejeme.
- Vychladnutú ovsenú kašu ochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať (kto chce, môže si ochutiť karbonátky aj vegetou)
- Potom vmiešame vychladnutú tekvicovú zmes.
- Vzniknutú hmotu necháme aspoň hodinu "na zoznámenie". Ja som nepoužila vajce na spojenie masy, ale , kto chce a neverí, že sa karbonátky budú držať spolu, tak nech si tam vajce pridá:)
- Potom z masy tvarujeme karbonátky... ktoré alebo vyprážame na oleji s tým, že ich obalíme v strúhanke, alebo ako ja, som ich dala na plech s papierom na pečenie, pokvapkala som kvalitným olivovým olejom a dala som ich piecť do rúry.
- Pečieme asi tak 45 minút v strede rúry na 200 stupňov pekne do zlatova.
- Ja som si k nim dala cesnakový posúch, výborné to pečivo z jednej nemenovanej pekárne:) Dobrú chuť.