Tekvicová pasta DRAGUL LIVIU
Autor receptu: nonna
Hlavnou zložkou tohto môjho druhého "maglajzu" je tekvica. Ešte jej je dosť, tak využite, ak máte v záhradkách. Je dá sa povedať ochucovadlo, niečo ako horčica, čiže sa hodí predovšetkým k mäsitým výrobkom, ale aj na pečené mäso, mne chutí aj na hrianke s maslom a na čerstvom chlebe s maslom. Je hodne pikantná, ale každý si môže túto jej vlastnosť ureguľovať podľa seba. Ovšem v každom prípade však aspoň trochu štípať musí.
45 minút príprava |
36 minút na 100 °C |
Postup
- Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kusy, cibuľu a cesnak tak isto. Z paprík všetkých druhov odstránime stonky s jadrovníkmi, tiež nakrájeme na kolieska. Chren oškrábeme, postrúhame.
- Tekvicu, papriky, cibuľu, cesnak pomelieme na mäsovom mlynčeku.
- Varíme túto zmes cca 20 minút.
- Pridáme k nej chren, horčicu, cukor, soľ, olej, čierne korenie, všetko dobre premiešame a chvíľku povaríme, cca 3 minúty. Nakoniec pridáme Hassu a ešte ďalšie 3 minútky varíme.
- Naplníme do pohárov a pre istotu sterilizujeme takých 10 minút.