Tekvicová pasta DRAGUL LIVIU

Autor receptu: nonna

Hlavnou zložkou tohto môjho druhého "maglajzu" je tekvica. Ešte jej je dosť, tak využite, ak máte v záhradkách. Je dá sa povedať ochucovadlo, niečo ako horčica, čiže sa hodí predovšetkým k mäsitým výrobkom, ale aj na pečené mäso, mne chutí aj na hrianke s maslom a na čerstvom chlebe s maslom. Je hodne pikantná, ale každý si môže túto jej vlastnosť ureguľovať podľa seba. Ovšem v každom prípade však aspoň trochu štípať musí.

45 minút
príprava
36 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kusy, cibuľu a cesnak tak isto. Z paprík všetkých druhov odstránime stonky s jadrovníkmi, tiež nakrájeme na kolieska. Chren oškrábeme, postrúhame.
  2. Tekvicu, papriky, cibuľu, cesnak pomelieme na mäsovom mlynčeku.
  3. Varíme túto zmes cca 20 minút.
  4. Pridáme k nej chren, horčicu, cukor, soľ, olej, čierne korenie, všetko dobre premiešame a chvíľku povaríme, cca 3 minúty. Nakoniec pridáme Hassu a ešte ďalšie 3 minútky varíme.
  5. Naplníme do pohárov a pre istotu sterilizujeme takých 10 minút.