Foto: dr
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
27 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme, vyberieme semienka a na hrubšie nastrúhame (na slžičkovej časti strúhadla). Zalejeme vodou, ale nie celkom, stačí do polovičky nastrúhanej tekvice. Pridáme bobkový list, ocot, korenie, soľ a varíme 15 minút.
- 2
Z múky a smotany pripravíme zátrepku a pomaly ju pridávame k uvarenej tekvici. Varíme 10 až 12 minút, aby sa múka dobre prevarila. Podľa potreby ešte dochutíme soľou a mletým korením.
- 2
Muka,ci skrob na zahustenie je potrebny.Tiez oprazim na masle cibulku do zlata,pridam troche cer.papriky, rascu a na vrch hned po odstaveni vmiesam kopec kopru,aby sa nevaril ,iba zaparil.Este pridavam aj kurkumu
A len tak mimichodom - tekvica a bez kôpru?