Tekvicová nátierka
Tekvicová nátierka

Tekvicová nátierka na domácom celozrnnom chlebíku fotorecept

Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou, 30. augusta 2019
Tekvicová nátierka na domácom celozrnnom chlebíku (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Nátierka:
200 g
125 g
1/2 KL
1/2 KL
Chlieb:
450 g
500 ml (alebo bieleho jogurtu)
1/2 KL
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.

    Tekvicová nátierka na domácom celozrnnom chlebíku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vložíme do vriacej osolenej vody na asi 35 minút, aby bola mäkká.

    Tekvicová nátierka na domácom celozrnnom chlebíku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarenú tekvicu zbavíme vody, rozmixujeme dohladka a necháme vychladnúť. Rozmixujeme zmäknuté maslo a postupne pridávame tekvicové pyré. Dochutíme soľou a korením. Podávame na domácom fit chlebíku.

    Tekvicová nátierka na domácom celozrnnom chlebíku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Domáci chlieb bez kvásku: Všetky ingrediencie dáme do misky a zľahka premiešame, aby sa spojili. Pripravenú zmes dáme do formy na biskupský chlebík a vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C na hodinu. Chlebík po upečení necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: