Tekvicová nátierka na domácom celozrnnom chlebíku fotorecept
Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou, 30. augusta 2019
z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou, 30. augusta 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| Nátierka: | |
| 200 g |
|
| 125 g |
|
| 1/2 KL |
|
| 1/2 KL |
|
| Chlieb: | |
| 450 g |
|
| 500 ml (alebo bieleho jogurtu) |
|
| 1/2 KL |
|
| 1/2 KL |
|
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.
-
2
Vložíme do vriacej osolenej vody na asi 35 minút, aby bola mäkká.
-
3
Uvarenú tekvicu zbavíme vody, rozmixujeme dohladka a necháme vychladnúť. Rozmixujeme zmäknuté maslo a postupne pridávame tekvicové pyré. Dochutíme soľou a korením. Podávame na domácom fit chlebíku.
-
4
Domáci chlieb bez kvásku: Všetky ingrediencie dáme do misky a zľahka premiešame, aby sa spojili. Pripravenú zmes dáme do formy na biskupský chlebík a vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C na hodinu. Chlebík po upečení necháme vychladnúť.








Diskusia k receptu