Ťavie hrby (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Jedlo ma zaujalo v reštaurácii kvôli svojmu názvu. Následne sa mi zapáčil tvar, aj chuť. Príde vhod, keď máte väčší počet stravníkov a nestíhate robiť minútky:-)

Postup

  1. Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme ryžu, popražíme. Zalejeme vodou, osolíme a necháme prikryté 20 minút variť.
  2. Kuracie rezne osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán. Ukladáme na plech.
  3. Mäsko zakryjeme šunkovou salámou. Teraz príde rozhodujúci moment! Musíte sa rozhodnúť, či chcete ponúknuť jedno-, alebo dvojhrbú ťavu. Podľa toho ukladáme počet ananásových krúžkov. Na ananás položíme kôpku ryže a prikryjeme plátkovým syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút, odokryjeme a necháme ešte zapiecť.
  4. Keďže príloha je už zakomponovaná v jedle, podávame so zeleninou. Dobrú chuť:-)