Foto: gordonko
predvčerom som dostal recept imeilom tak som ho ,,oproboval,, asi mi Zobraziť celý popispredvčerom som dostal recept imeilom tak som ho ,,oproboval,, asi mi nevzešlo to čo malo ,ale aj tak som si pochutil ...nestihol som to dať ani na chleba ,alebo rožok .... sedim pri PC naberám na prst a pomali ujedám
príprava
Postup
-
1
včera som dal zohriať zrazené mlieko - NEPREVARIŤ ...stačí 60 - 80 °C a cez utierku som ho nechal odkvapkávať
-
2
vyšla mi takáto hrudka , trochu viac ako pol kg kto si nerobí svoj tvaroh použije kupovaný
-
3
k tejto hrudke tvarohu prisypem zarovnanú kávovú ližičku sody bicarbony
-
4
4 strúčiky roztlačeného cesnaku
-
6
prilejeme ližičku rozpusteného masla
-
7
a vymiešame ............. po 10 minutách mala presjsť akási reakcia a tvaroh sa mal premeniť na tavený syr ,to moje ,,čudo,, sa mi moc nepáčilo a tak som.....
-
8
pridal viacej soli
-
9
a 4 - 5 tenkých plátkou masla ....toto som znova premiešal
-
10
no a vyšla mi super pochúťka ....kupodivu malo to chuť skoro ako bryndza , tak som dal žene ochutnať a ona sa ma opýtala ,,Ty si tam dal aj bryndzu,, .... chuť ma neoklamala ... takže ak sa nebojíte experimentu skúste ... DOBRÚ CHUŤ
Mohlo sa to použiť ako pomazánka ,ale komu ??? sym mliečné odmietá , dcera sa vála v nemocnici , ,,striga,, iba ochutnala a tak som to spucoval sám bez ničoho , lebo pečivo teraz nejem.
ja som zdieľala tento recept, zatiaľ som to neskúšala, tam sa to aj trochu zohrieva,treba vyskúšať
@pivonka nebud sklamaná ....ešte jednu 2 literku mlieka mám .... zkúsim znova a teraz to aj prihrejem ..... dám vedieť
skuste to podla toho videa....ono sa to musi zohrievať na variči...este som to nerobila ale tiež vyskušam...