Tavený syr z tvarohu (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

predvčerom som dostal recept imeilom tak som ho ,,oproboval,, asi mi nevzešlo to čo malo ,ale aj tak som si pochutil ...nestihol som to dať ani na chleba ,alebo rožok .... sedim pri PC naberám na prst a pomali ujedám

20 - 30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. včera som dal zohriať zrazené mlieko - NEPREVARIŤ ...stačí 60 - 80 °C a cez utierku som ho nechal odkvapkávať
  2. vyšla mi takáto hrudka , trochu viac ako pol kg kto si nerobí svoj tvaroh použije kupovaný
  3. k tejto hrudke tvarohu prisypem zarovnanú kávovú ližičku sody bicarbony
  4. 4 strúčiky roztlačeného cesnaku
  5. prilejeme ližičku rozpusteného masla
  6. a vymiešame ............. po 10 minutách mala presjsť akási reakcia a tvaroh sa mal premeniť na tavený syr ,to moje ,,čudo,, sa mi moc nepáčilo a tak som.....
  7. pridal viacej soli
  8. a 4 - 5 tenkých plátkou masla ....toto som znova premiešal
  9. no a vyšla mi super pochúťka ....kupodivu malo to chuť skoro ako bryndza , tak som dal žene ochutnať a ona sa ma opýtala ,,Ty si tam dal aj bryndzu,, .... chuť ma neoklamala ... takže ak sa nebojíte experimentu skúste ... DOBRÚ CHUŤ