Tatársky biftek- Tartare aller-retour

2010 - bez fotky2010, 4. októbra 2012
Tatársky biftek- Tartare aller-retour
Foto: 2010

Ked si v Parizi naivne objednate ich tradicny tatarsky biftek tak mozno dostanete sok ...tartare de boeuf bistro, tartare aller-retour, tartare à la commande, tartare à la traditionnelle atd...to su vsetko mena pod ktorymi sa ponuka ale vzdy je uz vymiesany.Takze skoro fasirka s hranolkami a salatom je tiez pravy originalny tatarak.

Suroviny

400  g
2  lyzice
1  lyzice
1  lyzica
1-2  lyzica
1 lyzicka
1  lyzica
podla chute
podla chute
podla chute
1
1/2lyzice
1 1/2 lyzice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najkvalitnejsie maso ake sa da kupit- hovadzia svieckova odblanime a dame schladit. Nakrajame na drobno , skrabanie je slovensky vymysel ked nie je kvalitne maso.

  2. 2

    Jarnu cibulku nakrajame na drobno tak isto petrzlenovu vnat. Nakladane kapary nakrajame na hrubsie.Nakladanu cibulku a nakladane uhorky nakrajame na drobno.

  3. 3

    Tatarsky biftek je surove maso s tatarskou omackou, aspon v krajine povodu francuzsku.Takze do zltka pridame sol korenie, dijonsku horcicu a premiesame a po troskach pridavame kvalitny olej ( nie olivovy ) a vymiesame majonezu.Ke mame hotovu majonezu tak zacneme ochucovat a spravime tatarsku omacku ,vmiesame kecup, Vorcestersku omacku a Tobasco. Posledne vmiesame podla chute ale tradicne vo francuzku sa pridava jarna cibulka , nakladane uhorky, kapary a petrzlen.Poriadne premiesame a pridame pokrajane maso vyformujeme velku "fasirku".

  4. 4

    Bud servirujeme surove = tartare à la traditionnelle alebo dame do formicky a z jednej strany dame pod rozpaleny grill na cca. 30 sekund a potom servirujeme ako "aller-retour" Servirujeme s hranolkami a salatom. PS: Verziu ako pozname s kecupom, Vorcesterskou omackou a Tobascom zacali pripravovat v Parizi po prvej svetovej vojne pre americanov a volala sa povodne steak à l Americaine.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Francúzska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed

Diskusia k receptu

Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dal by som tomu iný názov.
....akurat som nad tym nedavno rozmyslala kedze som to raz chutnala s kaparami a bol vyborny :-) ulozim si to