Tatársky biftek- Tartare aller-retour

Autor receptu: 2010

Ked si v Parizi naivne objednate ich tradicny tatarsky biftek tak mozno dostanete sok ...tartare de boeuf bistro, tartare aller-retour, tartare à la commande, tartare à la traditionnelle atd...to su vsetko mena pod ktorymi sa ponuka ale vzdy je uz vymiesany.Takze skoro fasirka s hranolkami a salatom je tiez pravy originalny tatarak.

Postup

  1. Najkvalitnejsie maso ake sa da kupit- hovadzia svieckova odblanime a dame schladit. Nakrajame na drobno , skrabanie je slovensky vymysel ked nie je kvalitne maso.
  2. Jarnu cibulku nakrajame na drobno tak isto petrzlenovu vnat. Nakladane kapary nakrajame na hrubsie.Nakladanu cibulku a nakladane uhorky nakrajame na drobno.
  3. Tatarsky biftek je surove maso s tatarskou omackou, aspon v krajine povodu francuzsku.Takze do zltka pridame sol korenie, dijonsku horcicu a premiesame a po troskach pridavame kvalitny olej ( nie olivovy ) a vymiesame majonezu.Ke mame hotovu majonezu tak zacneme ochucovat a spravime tatarsku omacku ,vmiesame kecup, Vorcestersku omacku a Tobasco. Posledne vmiesame podla chute ale tradicne vo francuzku sa pridava jarna cibulka , nakladane uhorky, kapary a petrzlen.Poriadne premiesame a pridame pokrajane maso vyformujeme velku "fasirku".
  4. Bud servirujeme surove = tartare à la traditionnelle alebo dame do formicky a z jednej strany dame pod rozpaleny grill na cca. 30 sekund a potom servirujeme ako "aller-retour" Servirujeme s hranolkami a salatom. PS: Verziu ako pozname s kecupom, Vorcesterskou omackou a Tobascom zacali pripravovat v Parizi po prvej svetovej vojne pre americanov a volala sa povodne steak à l Americaine.