Tartine so zelenými fazuľkami a s kyslou smotanou

danja301 - fotkadanja301, 1. augusta 2019 11:31
Ďalšie recepty »
Tartine so zelenými fazuľkami a s kyslou smotanouFoto: danja301

Slaný tart, vhodný ako brunch, ľahký obed, či večera... Zasýti a poteší chute, oči aj žalúdok...

6
porcií

Suroviny

125 g
250 g
1 ks
1 ČL
1 ČL
Navrch:
200 g
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
1/2 bal. mrazená
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Základné suroviny na cesto - múku, vajce, maslo, soľ a cukor zmiešame, vytvoríme kompaktnú zmes a vymiesime na hladké cesto, ktoré dáme odpočívať do chladničky na pol hodinu. Zatiaľ si vyhrejeme rúru na 175 °C.

  2. 2

    Vyberieme cesto z chladničky, rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na pekáč. Rukami vyhladíme, nezabudneme na okraje...

  3. 3

    Kyslú smotanu zmiešame s vajíčkom, soľou a mletým korením, potrieme ňou cesto a dáme do rúry piecť pri teplote 175 °C na 20 minút.

  4. 4

    Po 20 minútach koláč vyberieme a rozmiestnime na povrch zelené fazuľky, nakrájaný cesnak a olivy. Dopekáme na 150 °C ešte 50 minút. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist