Tartine so zelenými fazuľkami a s kyslou smotanou
Foto: danja301
Slaný tart, vhodný ako brunch, ľahký obed, či večera... Zasýti a poteší chute, oči aj žalúdok...
porcií
Postup
-
1
Základné suroviny na cesto - múku, vajce, maslo, soľ a cukor zmiešame, vytvoríme kompaktnú zmes a vymiesime na hladké cesto, ktoré dáme odpočívať do chladničky na pol hodinu. Zatiaľ si vyhrejeme rúru na 175 °C.
- 2
Vyberieme cesto z chladničky, rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na pekáč. Rukami vyhladíme, nezabudneme na okraje...
- 3
Kyslú smotanu zmiešame s vajíčkom, soľou a mletým korením, potrieme ňou cesto a dáme do rúry piecť pri teplote 175 °C na 20 minút.
- 4
Po 20 minútach koláč vyberieme a rozmiestnime na povrch zelené fazuľky, nakrájaný cesnak a olivy. Dopekáme na 150 °C ešte 50 minút. Dobrú chuť.
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tým, že sa korpus sa nepečie vopred a dáva sa piest zároveň so smotanou, musí sa prepiecť, aby aj smotana stuhla, keďže do nej okrem vajíčka, nejde nič na stuženie, a hrozí, že ak sa to neprepecie dôkladne, vsiakne do spodného korpusu, ktorý namokvá...určite nebude suchý..,ja pečiem klasický, nwpustam ventilátor, možno v teplovzdušné hrozí, že sa,, presusi"tak ho asi treba trosku odsledovat
v ktorom sa pečie. Vopred ďakujem.