Slaný fazuľkový koláč
Tartine so zelenými fazuľkami a s kyslou smotanou
Autor receptu: danja301
Slaný tart, vhodný ako brunch,
ľahký obed, či večera... Zasýti a poteší chute, oči aj žalúdok...
Postup
- Základné suroviny na cesto - múku, vajce, maslo, soľ a cukor zmiešame, vytvoríme kompaktnú zmes a vymiesime na hladké cesto, ktoré dáme odpočívať do chladničky na pol hodinu. Zatiaľ si vyhrejeme rúru na 175 °C.
- Vyberieme cesto z chladničky, rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na pekáč. Rukami vyhladíme, nezabudneme na okraje...
- Kyslú smotanu zmiešame s vajíčkom, soľou a mletým korením, potrieme ňou cesto a dáme do rúry piecť pri teplote 175 °C na 20 minút.
- Po 20 minútach koláč vyberieme a rozmiestnime na povrch zelené fazuľky, nakrájaný cesnak a olivy. Dopekáme na 150 °C ešte 50 minút. Dobrú chuť.