Tartaletky s citrónovým krémom a ovocím fotorecept
	                                    Svieži letný dezert, ktorý zvládnete 
pripraviť aj bez cukrárskych 
formičiek. 
Zdroj: Youtube	                                
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cesto: Cukor a vajce vyšľaháme, pridáme múku, olej a prášok do pečiva. Vypracujeme pružné, nelepivé cesto. Ak sa cesto trhá, pridáme lyžicu vody a premiesime.
- 2
 Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 8 cm. Kolieska poukladáme na papierové košíčky otočené hore dnom a pečieme na plechu pri 170 stupňoch, 15 minút. Upečené košíčky necháme vychladnúť a potom z nich odstránime papierové košíčky.
- 3
 Na krém si do hladka vyšľaháme vajíčka s cukrom a Zlatým klasom. V hrnci zohrejeme mlieko s nastrúhanou citrónovou kôrou, mlieko nesmie byť vriace. Mlieko za stáleho miešania nalejeme do vajec so Zlatým klasom. Potom vrátime hrniec na sporák a varíme kým krém nezhustne. Horúci krém nalejeme do košíčkov a ozdobíme čerstvým ovocím.
- 4
 Dobrú chuť!
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Ďakujem
Ďakujem
Ďakujem, je to taký ľahký letný dezert.