Tartaletky s citrónovým krémom a ovocím fotorecept
Svieži letný dezert, ktorý zvládnete
pripraviť aj bez cukrárskych
formičiek.
Zdroj: Youtube
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
220 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
70 g |
|
1/2 KL |
|
Krém: | |
500 ml |
|
|
|
2 ks |
|
60 g |
|
30 g |
|
Na ozdobu: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto: Cukor a vajce vyšľaháme, pridáme múku, olej a prášok do pečiva. Vypracujeme pružné, nelepivé cesto. Ak sa cesto trhá, pridáme lyžicu vody a premiesime.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 8 cm. Kolieska poukladáme na papierové košíčky otočené hore dnom a pečieme na plechu pri 170 stupňoch, 15 minút. Upečené košíčky necháme vychladnúť a potom z nich odstránime papierové košíčky.
- 3
Na krém si do hladka vyšľaháme vajíčka s cukrom a Zlatým klasom. V hrnci zohrejeme mlieko s nastrúhanou citrónovou kôrou, mlieko nesmie byť vriace. Mlieko za stáleho miešania nalejeme do vajec so Zlatým klasom. Potom vrátime hrniec na sporák a varíme kým krém nezhustne. Horúci krém nalejeme do košíčkov a ozdobíme čerstvým ovocím.
- 4
Dobrú chuť!
Tiež tartaletky:
Ďalšie recepty:
- 2
Ďakujem
Ďakujem
Ďakujem, je to taký ľahký letný dezert.