Tarator s orechmi - Таратор с орехи
Autor receptu: alex37
Určite každý vie čo je tarator, takto ho však robí ten môj - orginálny Bulhar priamo z
dovozu :-), takže aj ten tarator by mal byť originál.
Postup
- pripravíme si suroviny. Najlepší je grécky jogurt na obr., alebo Hollandia tiež biela neochutená. Samozrejme ideálne bulharské kyslé mlieko.
- Uhorku nastrúhame na hrubom struháku, /strúhači alebo niečom čo je na obrázku/ alebo nakrájame na drobné kocky.
- Pridáme nasekaný kôpor, roztlačený cesnak, soľ, olej, dobre premiešame aby sa uhorky napojili soľou aj olejom, aby olej nevyplával na povrch. Nakoniec pridáme orechy.
- Celý veľký biely jogurt, a zriedime rovnakým množstvom vody, /ja dávam o niečo menej, mám rada hustejší/
Pozor žiadna sladká smotana ani kyslá smotana - nič podobné.