Tarator s orechmi - Таратор с орехи

Autor receptu: alex37

Určite každý vie čo je tarator, takto ho však robí ten môj - orginálny Bulhar priamo z dovozu :-), takže aj ten tarator by mal byť originál.

20 minút
príprava

Postup

  1. pripravíme si suroviny. Najlepší je grécky jogurt na obr., alebo Hollandia tiež biela neochutená. Samozrejme ideálne bulharské kyslé mlieko.
  2. Uhorku nastrúhame na hrubom struháku, /strúhači alebo niečom čo je na obrázku/ alebo nakrájame na drobné kocky.
  3. Pridáme nasekaný kôpor, roztlačený cesnak, soľ, olej, dobre premiešame aby sa uhorky napojili soľou aj olejom, aby olej nevyplával na povrch. Nakoniec pridáme orechy.
  4. Celý veľký biely jogurt, a zriedime rovnakým množstvom vody, /ja dávam o niečo menej, mám rada hustejší/ Pozor žiadna sladká smotana ani kyslá smotana - nič podobné.