Tanier z rýb a cestovín ramen

Tomáš Szabados
kuchár boutique hotela Mama´s v Bratislave, 19. februára 2012
Tanier z rýb a cestovín ramen
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Vývar miso:
80 g
10 g
50 g
15 g
Ostatné suroviny:
40 g
40 g, čerstvé
10 g
40 g
10 g
40 g
4 ks
400 g (pšenično-vajčené)
10 g




Postup

  1. 1

    Vývar: Do studenej vody dáme kombu riasu a necháme zovrieť vodu, pridáme bonito tuniaka a prevaríme dve minúty. Precedíme a primiešame miso pastu. Dochutíme hondashi bujónom.

  2. 2

    Podávanie: Do veľkej polievkovej misky pripravíme uvarenú cestovinu ramen, na ňu uložíme tuniaka, lososa, mušle hokigai, vopred namočené wakame riasy, nakrájané shitake huby, čili, opečené tofu a všetko zalejeme horúcou polievkou miso. Ozdobíme koriandrom a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia