Talianske panettone

tedko - bez fotkytedko, 15. decembra 2010
95 minút
príprava
65-70 minút
na 200 °C

Suroviny

650 g
2 ks
4 ks
200 g
1,5 dl, vlažné
50 g
150 g
150 g
150 g
 štipka
 štipka
 na potieranie




Postup

  1. 1

    Z 0,5 dl mlieka,1 ML cukru,2 ML múky a rozmrveného droždia pripravíme kvások.Nakysnutý vlejeme do múky preosiatej so soľou,pridáme cukor,muškátový oriešok,citronovú koru,kandizované ovocie,umyté a napučané hrozienka a so zvyškom mlieka zamiesime vláčne cesto.Odložíme na 45 min.do tepla kysnúť.

  2. 2

    Pridáme žltky,vajcia,rospustený tuk a premiesime.Na 20 min.odložíme.Nakysnuté cesto znovu premiesime,vložíme do vyššej formy vyloženej papierom na pečenie a znovu dáme na 30 min.kysnúť.Natrieme rozšľahaným vajcom a pri 200° pečieme asi 20 min. Teplotu znížime na 160° a dopekáme 40-50 minút.

Diskusia k receptu

maartina
aj fotku prosím! ...tento koláčik mi veľmi chutí, no je to už dávno, čo som ho mala možnosť ochutnať ...pokúsim sa ho doma upiecť
tedko
No fotka asi nebude lebo neviem fotky vkladať a teraz ani čas učiť
sa to,lebo ešte stále nemám kuchyňu deti prerábajú a kuchyňa sa
vyrába a aj tak ma to nemá kto naučiť,takže bohužiaľ.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia