Talianske panettone

Autor receptu: tedko

95 minút
príprava
65-70 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z 0,5 dl mlieka,1 ML cukru,2 ML múky a rozmrveného droždia pripravíme kvások.Nakysnutý vlejeme do múky preosiatej so soľou,pridáme cukor,muškátový oriešok,citronovú koru,kandizované ovocie,umyté a napučané hrozienka a so zvyškom mlieka zamiesime vláčne cesto.Odložíme na 45 min.do tepla kysnúť.
  2. Pridáme žltky,vajcia,rospustený tuk a premiesime.Na 20 min.odložíme.Nakysnuté cesto znovu premiesime,vložíme do vyššej formy vyloženej papierom na pečenie a znovu dáme na 30 min.kysnúť.Natrieme rozšľahaným vajcom a pri 200° pečieme asi 20 min. Teplotu znížime na 160° a dopekáme 40-50 minút.