Talianske panettone
Autor receptu: tedko
95 minút príprava |
65-70 minút na 200 °C |
Postup- Z 0,5 dl mlieka,1 ML cukru,2 ML múky a rozmrveného droždia pripravíme kvások.Nakysnutý vlejeme do múky preosiatej so soľou,pridáme cukor,muškátový oriešok,citronovú koru,kandizované ovocie,umyté a napučané hrozienka a so zvyškom
mlieka zamiesime vláčne cesto.Odložíme na 45 min.do tepla kysnúť.
- Pridáme žltky,vajcia,rospustený tuk a premiesime.Na 20 min.odložíme.Nakysnuté cesto
znovu premiesime,vložíme do vyššej formy vyloženej papierom na pečenie a znovu
dáme na 30 min.kysnúť.Natrieme rozšľahaným vajcom a pri 200° pečieme asi 20 min.
Teplotu znížime na 160° a dopekáme 40-50 minút.
|