Tajomstvo čokoládovej škrupinky fotorecept

renama - fotkarenama, 15. februára 2012
Tajomstvo čokoládovej škrupinky (fotorecept)
Foto: renama

Tak táto dobrota poteší nejedno dieťa ;)

3
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 PL
50 g
3 ks
čokoládový krém:
100 g
50 ml
3 ks
70 g
300 ml
na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme čokoládovú polevu z ktorej budeme robiť škrupinky (mištičky). Všetko rozpustíme v hrnci nad parou. Kým sa robí čokoláda, pripravíme si balóny. Nafúkneme tak, aby nám vošli do dlane, umyjeme a osušíme. Čokoládu som si preliala do misky, trošku som nechala vychladnút a tak som balóniky v nej máčala. Namočené dáme na papier na pečenie. Ja som si ich ukladala na menší plech a šup s nimi na 15 min do chladničky. Zopakovala som to trikrát.

    Tajomstvo čokoládovej škrupinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým so prišla na tento spôsob, zničila som 8 balónov a kuchyňa vyzerala ako po boji s čokoládou ;) Prvýkrát som dala do teplej čokolády balón a samozrejme, že sa sfúkol. Druhýkrát ani neviem ako, z ničoho nič praskol a čokoládu som mala všade............po stenách, po všetkom čo bolo v blízkosti 2 metrov v kuchyni :)) (teraz sa na tom smejem, ale do smiechu mi nebolo, keď som to musela rýchlo všetko upratať) No a keď to vyzeralo, že to už-už bude, krásne stuhnuté, balóniky som jemne poprepichovala a čokoláda sa polámala.............preto odporúčam máčať na 3x, lebo prvý krát som to robila len na raz ;)

    Tajomstvo čokoládovej škrupinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak sme namáčali 3x, stuhnuté vyberiem z chladničky, jemne prepichneme balónik, ktorý sa krásne sfúkne, škrupinka ostane a už len opatrne odtrhneme zvyšok balóna.

    Tajomstvo čokoládovej škrupinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A takto vyzerali hotové.........mne z tejto dávky vyšli 3 kusy

    Tajomstvo čokoládovej škrupinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Škrupinky dáme naspäť do chladničky a pripravíme si čokoládový krém. Najprv nad parou vymiešame mlieko s čokoládou, zvlášť v miske vymiešame žĺtka s cukrom.

    Tajomstvo čokoládovej škrupinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď čokoláda trošku vychladne, spojíme so žĺtkovou hmotou. Šlahačku vyšľaháme a jemne zamiešame do čokoládovej hmoty. Plníme škrupinky. Ja som robila čokoládový krém len z 1/2 dávky a vyšlo mi presne do tých troch škrupiniek. Dám do chladnička zachladiť na pár hodín.

    Tajomstvo čokoládovej škrupinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dozdobíme ovocím podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť.

    Tajomstvo čokoládovej škrupinky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

31 komentárov k receptu
geniálne Reni!!! :-) kam Ty chodíš na tieto vkusné CHUTNÉ nápady! :-) dvakrát by som sa núkať nedala :-) nádhernééé.
Reni, Ty si šikulka. Takto by ma mištičky robiť nenapadlo. Nie som škodoradostná, ale keby som videla Tvoju kuchyňu, asi by som sa strašne smiala.
Originálne a nie iba pre deti, vedˇ čokoládu všetci milujeme.
Zdá sa mi že som niekde videla podobné-čokoláda sa nalieva tiež
na tri razy do papierových misočiek, tak to sú také jednohubky.
marijanka 712 píše o lampašikoch tiež som to videla,ale ta pani naplnila baloniky vodou zviazala atak to robila-asi by bolo dobre skusiť tiež naplniť baloniky s vodou a tak to dať do čokolády
suprove.-)) aj som sa pri tvojom recepte pobavila ja viem je to robota celu kuchynu zas dat do poriadku:-))ale oplatilo sa nieco nove zaujimave ukladama vyskusam prekvapim vnucikov...

@lidia3 a @marijanka712 neviem načo plniť balóniky vodou, aspoň ja som doteraz nepochopila ;), pretože v nich problém nebol, len je potrebné viackrát máčať v čokoláde, aby čokoláda bola tuhšia, tvrdšia.......verte, že po druhýkrát by sa dalo plniť čímkoľvek.....len nie teplým pudingom :))
Super, podobne robila mištičky cukrárka Jožka, len neviem, čo s nimi potom spravila. Ale aj takto je to fajn, nemohli by sa použiť aj nejaké loptičky, lebo čo? Do stredu by som dala oriešok, ako pri Toffiffé, alebo zalliať karamelom, dá sa všelijako.
takým spôsobom sa robia aj škrupinky zo sviečok a tam balóniky nenafukovali, ale plnili ! teplou ! vodou práve aby nestrelili.
Ja som to skusala este pred najdenim tohto receptu a dobre to nedopadlo- cokolada mi bud poriadne nestuhla, bud sa cokolada prelomila alebo som bola taka "uzasna "ze som namiesto cery dala maslo a ked sa mi zdalo ze je to strasne huste tak som pridala mlieko -_- :D no co uz...nabuduce podla tvojho receptu ;)

Pridaj komentár k receptu: