Tajomstvo čokoládovej škrupinky (fotorecept)

Autor receptu: renama

Tak táto dobrota poteší nejedno dieťa ;)

3
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme čokoládovú polevu z ktorej budeme robiť škrupinky (mištičky). Všetko rozpustíme v hrnci nad parou. Kým sa robí čokoláda, pripravíme si balóny. Nafúkneme tak, aby nám vošli do dlane, umyjeme a osušíme. Čokoládu som si preliala do misky, trošku som nechala vychladnút a tak som balóniky v nej máčala. Namočené dáme na papier na pečenie. Ja som si ich ukladala na menší plech a šup s nimi na 15 min do chladničky. Zopakovala som to trikrát.
  2. Kým so prišla na tento spôsob, zničila som 8 balónov a kuchyňa vyzerala ako po boji s čokoládou ;) Prvýkrát som dala do teplej čokolády balón a samozrejme, že sa sfúkol. Druhýkrát ani neviem ako, z ničoho nič praskol a čokoládu som mala všade............po stenách, po všetkom čo bolo v blízkosti 2 metrov v kuchyni :)) (teraz sa na tom smejem, ale do smiechu mi nebolo, keď som to musela rýchlo všetko upratať) No a keď to vyzeralo, že to už-už bude, krásne stuhnuté, balóniky som jemne poprepichovala a čokoláda sa polámala.............preto odporúčam máčať na 3x, lebo prvý krát som to robila len na raz ;)
  3. Ak sme namáčali 3x, stuhnuté vyberiem z chladničky, jemne prepichneme balónik, ktorý sa krásne sfúkne, škrupinka ostane a už len opatrne odtrhneme zvyšok balóna.
  4. A takto vyzerali hotové.........mne z tejto dávky vyšli 3 kusy
  5. Škrupinky dáme naspäť do chladničky a pripravíme si čokoládový krém. Najprv nad parou vymiešame mlieko s čokoládou, zvlášť v miske vymiešame žĺtka s cukrom.
  6. Keď čokoláda trošku vychladne, spojíme so žĺtkovou hmotou. Šlahačku vyšľaháme a jemne zamiešame do čokoládovej hmoty. Plníme škrupinky. Ja som robila čokoládový krém len z 1/2 dávky a vyšlo mi presne do tých troch škrupiniek. Dám do chladnička zachladiť na pár hodín.
  7. Dozdobíme ovocím podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť.