Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 22. februára 2014
Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou (fotorecept)
Foto: afataga

Chcela som urobiť cestoviny inak, ako robievam zvyčajne

2
porcie
10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (alebo iná cestovina)
150 g
2 ks
1 ks
2 ČL
100 ml
podľa chuti
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vriacej osolenej vody som dala variť cestoviny. Na panvici na 1 KL masla som orestovala pečiarky pokrájané na štvrtiny

    Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som k nim pokrájané paradajky, chilli a chvíľu som restovala, pridala som soľ, rascu a korenie a trochu vody z cestovín

    Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som smotanu, nechala som zredukovať a pridala som druhý kúsok masla

    Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do panvice som dala ocedené cestoviny, premiešala som a je hotovo. Na tanieri som posypala vňaťou a kvapla som olivový olej

    Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

elixir
Aj mne sa páčia... :) A aj som sa naučila nový názov pre suchší druh paradajok, vďaka, zas som o čosi múdrejšia. :)
martinis
Dnes sa tu objavuje pomerne veľa dobrých receptov :-)) Ani nemám čo dodať okrem toho, že fotky vyzerajú skvele a páčia sa mi aj suroviny :)
havino
jednoduché a chutné, až moc dobré, nie prvý krát čo sme podobne varili, u nás dnes nápodobne, ale so sušenými lesnými hubami na cibuli, aj hubový prášok som dala, tiež smotana, bez paradajok a čínske rezance, aj so širokými robievam, viem, že vynikajúce, koreniny rovnaké, 5*
zuzkabluzka
pekne, robievam podobne, niekedy namiesto paradajok pridam spenat... a tie fotky fakt nemaju chybu :)
afataga
dakujem vam za pozitivne ohlasy
@elixir to uz je tak na tom svete, clovek sa uci cely zivot, aby zomrel sprosty :-)
@havino zeby telepatia? :-)
@eviana aj seba som prekvapila :-) ale kedze to bola moja fantazia, dovolila som aj smotanu
mariamka
vyborne, chutilo by nam, .. co su to za tucne rezance? vyzeraju ako domace :)
tiginko
veru @mariamka , nie všetko tučné je domáce... :-) Chvalabohu, že sa môžeme spoľahnúť v tomto uponáhľanom svete na zásoby kvalitných cestovín v obchode a nemusíme ich vaľkať ako za starých čias :-) Možno sa k tomu vrátime, keď sa budeme nudiť na dôchodku, alebo nedajbože ako nezamestnané...
mariamka
@tiginko :) to bola pochvala pre autorku,, sa asi troska minula ucinku,, rada spominam na casy, ked sme doma valkali, malo to svoje caro, teraz neviem ci sa mam tesit, ci smutit, ze tie casy pamatam :)
elysa
aj u nás by chutilo, vyzerajú výborne...
paploska
paráda, jednoduché, ale určite veľmi chutné. tie cestoviny vyzerajú ako domáce :-) a prezraď mi kam na tie pečiarky? :-)
kika1212
výborne si navarila. Keď pôjdeš na pečiarku, zavolaj, lebo bez nej to nebude ono a čo by tam urobili šampiňóny, hm...
caterina
@enzelka96 mozem odporucat. Robila som ich pred dvoma tyzdnami (zabudla som napisat) a je to fakt lahodka. A prave s tagliatelle je tato omacka najchutnejsia, pekne sa cestoviny obalia ;)