Foto: ywett
S jemnou chuťou lieskových orieškov v ceste.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
210g |
|
80g mleté |
|
100g čerstvé |
|
1/2 |
|
1 čajová lyžička |
|
125ml |
|
Plnka: | |
180g |
|
100-150g postrúhaný (alebo môžte dať svoj obľúbený syr, ovčí, mozzarella....) |
|
100g |
|
1 celé |
|
(alebo petržlenová vňať) |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín zamiesime vláčne krehké cesto.
-
2
...
-
3
Cesto rozdelíme a menšiu časť cesta dáme na vrch koláča a väčšiu rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do maslom vymastenej formy)
-
4
Cestom vyložíme formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. Plnku si pripravíme tak, že údený syr postrúhame, pridáme kyslú smotanu, vajce, syrokrém, vňať a premiešame.
-
5
....
-
6
...
-
7
A poukladáme na koláč.
-
8
Dáme upiecť v rozohriatej rúre (v plynovej približne 30-35 minút až kým koláč nechytí ružovkastý nádych )
-
9
Prajem dobrú chuť!
A tie štvorlístky navrchu - super nápad !
Prajem krásny deň všetkým! :-)
Musím oceniť aj krásny fotopostup.Prajem každému krásny víkend
dali sme menej tučný tvrdý syr, neúdený, aby neprerazil chuť orieškov v ceste.miesto kvietkov sme povykrajovali zajačikov (je slobodný)
paráda!
v práci sa všetci zabávali aj si koláčikom cééľmi pochutili.
vďaka
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-syrove-chutovky-fotor...