Syrový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ywett
S jemnou chuťou lieskových orieškov v ceste.
30 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Z uvedených surovín zamiesime vláčne krehké cesto.
- ...
- Cesto rozdelíme a menšiu časť cesta dáme na vrch koláča a väčšiu rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do maslom vymastenej formy)
- Cestom vyložíme formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm.
Plnku si pripravíme tak, že údený syr postrúhame, pridáme kyslú smotanu, vajce, syrokrém, vňať a premiešame.
- ....
- ...
- A poukladáme na koláč.
- Dáme upiecť v rozohriatej rúre (v plynovej približne 30-35 minút až kým koláč nechytí ružovkastý nádych )
- Prajem dobrú chuť!