Syrový koláč (fotorecept)

Autor receptu: ywett

S jemnou chuťou lieskových orieškov v ceste.

30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín zamiesime vláčne krehké cesto.
  2. ...
  3. Cesto rozdelíme a menšiu časť cesta dáme na vrch koláča a väčšiu rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do maslom vymastenej formy)
  4. Cestom vyložíme formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. Plnku si pripravíme tak, že údený syr postrúhame, pridáme kyslú smotanu, vajce, syrokrém, vňať a premiešame.
  5. ....
  6. ...
  7. A poukladáme na koláč.
  8. Dáme upiecť v rozohriatej rúre (v plynovej približne 30-35 minút až kým koláč nechytí ružovkastý nádych )
  9. Prajem dobrú chuť!