Syrové tortičky z čarovného lesa

Autor receptu: redakcia

Jednoduché, a predsa náročné – také býva pečenie s deťmi a pre deti. Nekomplikovanosť postupu vyvažuje obrovská dávka originality, namiesto drahých surovín sa cení nápad, vtip a šmrnc.

12
porcií
50 minút
príprava

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme mliečnu čokoládu, zmiešame s kukuričnými lupienkami a pridáme rozdrvené piškóty. Takto pripravenú hmotu rozotrieme na dno tortovej formy.
  2. Plátky želatíny namočíme na päť minút do studenej vody a necháme napučať. Lučinu, smotanový jogurt, želatínu, citrónovú šťavu a kryštálový cukor zmiešame s ovocím a zmes nalejeme a rozotrieme na pripravený korpus v tortovej forme.
  3. Povrch torty pokvapkáme bielou čokoládou, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli, posypeme čerstvým ovocím, ktoré potom pokvapkáme šťavou z čiernych ríbezlí, v ktorej sme rozpustili želatínový stužovač. Hotovú tortu dáme vychladiť.