Syrové tortičky z čarovného lesa
Autor receptu: redakcia
Jednoduché, a predsa náročné – také býva pečenie s deťmi a pre deti. Nekomplikovanosť postupu vyvažuje obrovská dávka originality, namiesto drahých surovín sa cení nápad, vtip a šmrnc.
12 porcií |
50 minút príprava |
Postup
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme mliečnu čokoládu, zmiešame s kukuričnými lupienkami a pridáme rozdrvené piškóty. Takto pripravenú hmotu rozotrieme na dno tortovej formy.
- Plátky želatíny namočíme na päť minút do studenej vody a necháme napučať. Lučinu, smotanový jogurt, želatínu, citrónovú šťavu a kryštálový cukor zmiešame s ovocím a zmes nalejeme a rozotrieme na pripravený korpus v tortovej forme.
- Povrch torty pokvapkáme bielou čokoládou, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli, posypeme čerstvým ovocím, ktoré potom pokvapkáme šťavou z čiernych ríbezlí, v ktorej sme rozpustili želatínový stužovač. Hotovú tortu dáme vychladiť.