Syrové posúchy (fotorecept)

Autor receptu: mrcookiecook

Podobné posúchy kedysi predávali v bufete, v jednej firme, kde som pracoval. Išli sme sa za nimi zblázniť. Neviem originál receptúru, no snažil som sa aspoň priblížiť k tým originálom. Neskôr som už experimentoval a používal som aj šunku, vajce uvarené na tvrdo, rôzne koreniny a zeleninu, ale keďže som nedávno robil tieto, tak som si to nafotil a pridávam... :-)

Suroviny

Postup

  1. Do misy si dáme múku. Podľa vlastnej chuti pridáme celú rascu a soľ. Všetko spolu premiešame...
  2. Do hrnčeka rozdrobíme čerstvé kvasnice, posypeme cukrom, zalejeme teplým mliekom (nie horúcim), premiešame a necháme vykysnúť. Potom pridáme kvások do múky. Keď začne kysnúť, prihrnieme múkou a necháme 5 - 10 minút kysnúť...
  3. Pridáme jedno celé vajce, rozmiešame, znova prihrnieme múkou a necháme kysnúť...
  4. Hotové, vykysnuté cesto na doske rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Ja vykrajujem starou pokrievkou alebo menším hrncom lebo majú ostrejšie hrany a sú väčšie ako obyčajná šálka... Teraz by sa dali tieto kolieska porozťahovať a urobiť z nich klasické langoše, ale my tam dáme syr...
  5. Vždy na jednu polovicu cesta položíme plátok tvrdého syra, asi tak 5mm hrubého a cesto preložíme a okraje dobre stlačíme. Necháme ešte vykysnúť...
  6. Potom posúšiky dokončíme vo fritéze... Dobrú chuť! :-)