Syrové pečivko
Autor receptu: wero13
Príležitosť na posedenie s priateľmi sa vždy nejaká nájde. No a k dobrému vínku patria aj
nejaké chuťovky pod zub. Ja mám rada toto syrové pečivko, lebo sa pripravuje celkom
jednoducho a chutí vynikajúco. Má jedinú chybu..veľmi rýchlo zmizne z taniera, preto
odporúčam robiť dvojitú dávku :-)
10 porcií |
30 - 40 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Z múky, syrokrému, masla, žĺtka, PDP, sódy bikarbóny a soli si vypracujeme cesto. Necháme odležať na chladnom mieste (najlepšie cez noc).
- Na druhý deň cesto znovu trochu prepracujeme a vyvaľkáme na pomúčenej doske. Väčším poldecákom povykrajujeme asi pol cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Všetky kolieska potrieme vajíčkom a každé jedno zvlášť posypeme sézamom (pre menej trpezlivých - zavolajte niekoho, kto to posype za Vás :-) )
- Teraz nasleduje vrstva strúhaného syru. Ja ho nastrúham nahrubo a potom ho ešte trošku posekám nožom. Takto sa syr pekne zmestí na koliesko a nič nepretŕča.
- Posledná príde olúpaná mandľa (olúpať sa dajú veľmi jednoducho, a to tak, že ich na 30 sekúnd ponoríme do vriacej vody a potom scedíme. Palcom a ukazovákom pritlačíme na kraj mandle a pekne sa vylúpne).
Ešte malá rada. Kolieska môžete naukladať celkom blízko ku sebe, lebo "povyskakujú" dohora - nezlepia sa dokopy.
Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10 minút.