Syrové pečivko

Autor receptu: wero13

Príležitosť na posedenie s priateľmi sa vždy nejaká nájde. No a k dobrému vínku patria aj nejaké chuťovky pod zub. Ja mám rada toto syrové pečivko, lebo sa pripravuje celkom jednoducho a chutí vynikajúco. Má jedinú chybu..veľmi rýchlo zmizne z taniera, preto odporúčam robiť dvojitú dávku :-)

10
porcií
30 - 40 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, syrokrému, masla, žĺtka, PDP, sódy bikarbóny a soli si vypracujeme cesto. Necháme odležať na chladnom mieste (najlepšie cez noc).
  2. Na druhý deň cesto znovu trochu prepracujeme a vyvaľkáme na pomúčenej doske. Väčším poldecákom povykrajujeme asi pol cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Všetky kolieska potrieme vajíčkom a každé jedno zvlášť posypeme sézamom (pre menej trpezlivých - zavolajte niekoho, kto to posype za Vás :-) )
  3. Teraz nasleduje vrstva strúhaného syru. Ja ho nastrúham nahrubo a potom ho ešte trošku posekám nožom. Takto sa syr pekne zmestí na koliesko a nič nepretŕča.
  4. Posledná príde olúpaná mandľa (olúpať sa dajú veľmi jednoducho, a to tak, že ich na 30 sekúnd ponoríme do vriacej vody a potom scedíme. Palcom a ukazovákom pritlačíme na kraj mandle a pekne sa vylúpne). Ešte malá rada. Kolieska môžete naukladať celkom blízko ku sebe, lebo "povyskakujú" dohora - nezlepia sa dokopy. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10 minút.