Pagáče
Syrové pagáče
Autor receptu: alica7
Mäkučké kysnuté pagáče plnené syrom.
24 porcií |
180 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Maslo dopredu vyberieme z chladničky, nakrájame na malé kúsky, aby zmäklo.
- Do misy preosejeme múku, do stredu urobíme jamku. Do nej dáme droždie, cukor a mlieko, prikryté necháme kysnúť asi 20 minút. Pridáme soľ a olej, vymiesime, prikryté necháme kysnúť asi 1 hodinu.
- Prekladanie syrom opakujeme 3x: Cesto pomúčime, rozvaľkáme obdĺžnik, dve tretiny rukou potrieme tretinou masla a posypeme tretinou na hrubo postrúhaneho syra, preložíme na tretiny.
- Rozvaľkáme na 20x30 cm, prikryté necháme nakysnúť. Potom dáme do chladničky stuhnúť na 20 minút, aby sa dalo dobre krájať /zúbkovým nožom/. Kraje cesta odrežeme, zvinieme do slimákov. Nakrájame na kocky 24 ks, dáme na plech s mastným papierom a prikryté necháme nakysnúť.
- Pred pečením vrch potrieme vajcom, môžeme posypať sezamom. Pečieme na 190 stupňov asi 20 - 25 minút.