Foto: nigella87
Vyskúšala som ich po prvýkrát a sú úžasné! Budú sa hodiť na silvestrovskú párty :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia a necháme ho asi 5 min vykvasiť...
-
2
V múke roztrieme margarín, pridáme soľ, vaječné žltky,smotanu, kvások ....
-
3
.... a strúhaný syr ... Možte dať aj viac ako 100 gramov, budú syrovejšie. Cesto necháme 15 min odpočinúť.
-
4
Pomocou valčeka si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm... ja som si ho rozdelila na 2 časti lebo ho bolo veľa.
-
5
a prekladáme cesto zhora-dole , zdola-hore...
-
6
a nakoniec sprava-doľava a zľava-doprava až nám vznikne bochník. Potom cesto zase rozvaľkáme na 1 cm a znova ho preložíme ako sme postupovali od bodu 5. Až ho celkom preložíme 3x. (týmto spôsobom nám pri pečení vzniknú pekné vrstvy a pagáče budú vyššie a nadýchané). Pozn. Po každom preložení by malo cesto odpočinút asi 20 min, ale netreba to dodržat, ja som bola netrpezlivá a aj tak sa mi vydarili :-D
-
7
Po poslednom preložení si cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme z neho kolieska...
-
8
plech si vymastíme , poukladáme naň pagáče, môžme im na vrchu spraviť nožíkom mriežku, potrieme ich rozšlahaným vajcom, posypeme syrom a sezamom (alebo rascou).
-
9
Pečieme ich 20 minút na 180°. HOTOVO! Sú naozaj výborné! DOBRÚ CHUŤ ! ;-)
Veselého Silvestra, šťastný a zdravý rok 2013!