Syrové pagáče fotorecept

nigella87 - fotkanigella87, 30. decembra 2013
Syrové pagáče (fotorecept)
Foto: nigella87

Vyskúšala som ich po prvýkrát a sú úžasné! Budú sa hodiť na silvestrovskú párty :-)

30
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 g
2 ks
200 ml (1 téglik)
100 ml vlažné do kvásku
1 ČL
30 g
100 g
 na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia a necháme ho asi 5 min vykvasiť...

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V múke roztrieme margarín, pridáme soľ, vaječné žltky,smotanu, kvások ....

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    .... a strúhaný syr ... Možte dať aj viac ako 100 gramov, budú syrovejšie. Cesto necháme 15 min odpočinúť.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomocou valčeka si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm... ja som si ho rozdelila na 2 časti lebo ho bolo veľa.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a prekladáme cesto zhora-dole , zdola-hore...

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a nakoniec sprava-doľava a zľava-doprava až nám vznikne bochník. Potom cesto zase rozvaľkáme na 1 cm a znova ho preložíme ako sme postupovali od bodu 5. Až ho celkom preložíme 3x. (týmto spôsobom nám pri pečení vzniknú pekné vrstvy a pagáče budú vyššie a nadýchané). Pozn. Po každom preložení by malo cesto odpočinút asi 20 min, ale netreba to dodržat, ja som bola netrpezlivá a aj tak sa mi vydarili :-D

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po poslednom preložení si cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme z neho kolieska...

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    plech si vymastíme , poukladáme naň pagáče, môžme im na vrchu spraviť nožíkom mriežku, potrieme ich rozšlahaným vajcom, posypeme syrom a sezamom (alebo rascou).

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pečieme ich 20 minút na 180°. HOTOVO! Sú naozaj výborné! DOBRÚ CHUŤ ! ;-)

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

kukulienka71
Krásne pagáčiky si upiekla a vidím,že sú aj chutné,podľa surovín.Mám veľmi podobný rcpt na syrové,ale bez prekladania a tieto sa mi vidia lepšie.*,ukladám,pečiem,ďakujem
brambora
su paradne. vyskusam. predpokladam, ze ten kvasok ide potom do muky s tymi zltkami, maslom a syrom. :D lebo uz to nespominas dalej.
ocko
.dnes som piekla tie uzastne pagaciky len som musela viac osolit cesto ale inac super lahucke ako pierko muz iba chodi a je dakujem a odporucam kazdej gazdinke a zaroven zelam vsetko dobre v &novom roku a hlavne zdravie a dobre recepty vsetkym varechackam
nigella87
Ďakujem za pekné komenty a že sa Vám moje pagáče lúbia, taktiež Vám všetkým prajem všetko dobré do Nového roku, hlavne zdravie to ostatné príde samo a nech Vám to varí .. ;-)
salinka
Veru, po tých precukrovaných vianočných radovánkach prídu tvoje pagáčiky vhod:-)
kukulienka71
Cesto na tvoje pagáčiky mi pekne kysne,robím ho teraz,aby bolo na oslavu čo najčerstvejšie:-)Raz som takto nechtiac vyhrala našu dedinskú súťaž v pečení pagáčov,brala som ich tam rovno z rúry a porote chutili najviac! :-))Vtedy to boli zemiakové prekladané pagáče a tiež som mala rcpt z Varechy(s tymiánom)musím vyhľadať autorku a poďakovať sa jej.Prajem aj tebe všetko dobré v novom roku,veľa zdravia,šťastia a úspechov(aj vo varení)
danielas
Tiež ďakujem za receptík, dnes som ich robila. Sú výborné!
Veselého Silvestra, šťastný a zdravý rok 2013!
helus
Vyskúšala som ich - sú výborné. Takto nadýchané pagáčiky sa mi zatiaľ nepodarilo upiecť. Ďakujem a želám všetkým varecháčom šťastlivý nový rok 2014
brambora
upiekla som ich na moje meniny pre hosti a musim povedat, ze boli naozaj ako z obchodu. budem ich robit urcite castejsie. dakujem za recept.
babulka2
Ďakujem za recept. Po doplnení soli boli pagáčiky výborné. Naozaj odporúčam doplniť soľ do receptu. Prvýkrát som ich piekla presne podľa receptu, boli krásne, ale neslané. Prijala som kritiku, pri druhom pokuse som pridala soľ a výsledok bol neporovnateľne lepší. Ešte raz ďakujem. (Možno, že pagáčové preborníčky pokladajú pridanie soli za samozrejmé, ale túto poznámočku píšem pre nás, ktoré prax v pečení pagáčov ešte len získavame).
fixia
sú výborné... súhlasím s tou soľou a odporúčam upiecť nie moc na svetlo ale trošičku viac do ružova, lebo sú vtedy také chrumkavejšie zvrchu. mňam. dakujem za recept
janulka722
prave sa mi pečú :D ale v recepte sa nepíše koľko soli tam má ísť...dala som tri kávové lyžicky tak dúfam že budú dobré
biopsik2
Ahoj su prudko jedle az tak ze sa ich bojim robit casto lebo by sme sa no boli by sme ako balon
marfa441
Su vynikajuce,, môžem len odporučat, ja ked ich urobim ani sa nestihem spametat a miznu ešte horuce
marfa441
Su vynikajuce,, môžem len odporučat, ja ked ich urobim ani sa nestihem spametat a miznu ešte horuce
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Pagáčiky sú ozaj výborné, nie sú suché. Ukladám a odporúčam .
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Znovu som ich robila, véééľmi mi chutili, takže ešte raz véééľke Ď.
veronikazc
Skutočne su vynikajuce,,pri posedeni,k vinku alebo len tak,,zožali velky uspech a zjedli sa velmi rychlo,,na našom stole budu často,,dakujem:-)
fox055
Skvely recept, pagaciky su perfektne, ja som pridala 2 lyzicky soli a vsetkym chutili, uz robim druhu varku :-) Prijemne vianocne sviatky prajem :-)
matysek
Zdravím zkusil jsem tento recept (jinak dělám se škvarkama) pagáčky se povedly jsou výborné. Zasílám i foto.


2x radost a haji
zorkakatt
Fantasticke pagace! Uz som ich v priebehu dvoch dni robila dvakrat. A uzasne vysli vzdy.
meruska
Robila som ich teraz prvy krat ale zabudi ste tam dopisat že tam treba dať soľ. Inak su vynikajuce .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia