Syrové mašle

Roman Pekný a Michaela Zánová
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 4. marca 2014
Syrové mašle
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 ks
porcií
30 minút
príprava
8-10 minút
na 210 °C

Suroviny

450 g
100 g
2 PL
2 ks
100 g
10 g




Postup

  1. 1

    Polovicu cesta vyvaľkáme na 0,5 cm hrubý plát a posypeme ho nastrúhaným syrom. Druhú polovicu tiež rozvaľkáme na 0,5 cm hrubý plát, potrieme ho žĺtkami rozmixovanými v mlieku a posypeme ementálom.

  2. 2

    Cestá preložíme a znovu rozvaľkáme. Potrieme ich žĺtkom a posypeme sladkou mletou paprikou. Nakrájame na pásiky a vytvarujeme ich do tvaru mašle.

  3. 3

    Potom ich dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme odpočinúť 15 minút. Pečieme na 210 stupňoch 8 – 10 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia