Syrové mašle
Roman Pekný a Michaela Zánová
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 4. marca 2014
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 4. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 ks
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 210 °C
na 210 °C
Postup
-
1
Polovicu cesta vyvaľkáme na 0,5 cm hrubý plát a posypeme ho nastrúhaným syrom. Druhú polovicu tiež rozvaľkáme na 0,5 cm hrubý plát, potrieme ho žĺtkami rozmixovanými v mlieku a posypeme ementálom.
- 2
Cestá preložíme a znovu rozvaľkáme. Potrieme ich žĺtkom a posypeme sladkou mletou paprikou. Nakrájame na pásiky a vytvarujeme ich do tvaru mašle.
- 3
Potom ich dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme odpočinúť 15 minút. Pečieme na 210 stupňoch 8 – 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu